KPN krijgt 16 mei primeur van nieuwe BBC zender

KPN Interactieve TV krijgt als eerste Europese aanbieder het nieuwe kanaal BBC First, dat heeft de internationale tak van de BBC vandaag bekend gemaakt. De nieuwe BBC zender lanceert op 16 mei, en richt zich op de Nederlandse markt.

BBC First wordt een zender met de beste Britse series, zowel van de BBC als andere Britse producenten, voorzien van Nederlandse ondertitels. De BBC is met andere aanbieders nog in overleg om de doorgifte te regelen, en de primeur is dus aan KPN.

BBC First: SD kanaal 23, HD kanaal 729, beide in het basispakket.
Hierdoor verhuizen BBC One en BBC Two naar kanaal 24 en 25.
BBC Three en BBC Four verdwijnen, net als BBC Entertainment.
Voor ITV Online is alleen het SD kanaal beschikbaar.

De zender zal van start gaan met de succesvolle en enorm populaire nieuwe Britse serie Wolf Hall, de BBC Two serie met de hoogste waarderingcijfers van de laatste 13 jaar, en het tweede seizoen van The Musketeers. Nieuwe series dus. Ook zullen er regionale favorieten te zien zijn, zoals Silent Witness en Last Tango in Halifax.

Alhoewel onder de vlag van BBC First als eerste in 2014 een Australische variant is gelanceerd, zal de versie die wij te zien krijgen speciaal voor Nedeland samengestelde programma’s tonen. Er is ook een Nederlandstalige website. Naast de al genoemde programma’s kunnen we ook Burton & Taylor, Call the Midwife seizoen 4, Banished en Death in Paradise seizoen 4 verwachten.

Recent voegde KPN een Duits pakket en de HD Disney zenders toe aan haar aanbod, en heeft zo een steeds concurrerende positie ten opzichte van Ziggo gekregen.

Lees ook: Negen zenders verdwijnen 1 juli bij KPN

~ door pietboon op 29/04/2015.

2 Reacties to “KPN krijgt 16 mei primeur van nieuwe BBC zender”

  1. […] worden HD zenders standaard. Aan het pluspakket worden RTL Telekids en RTL Crime toegevoegd. Met de komst van BBC First bij KPN, verdwijnt BBC Entertainment uit het […]

  2. Belachelijk dat bb3 en 4 verdwijnen kpn heeft zo.n groot pakket aan zenders en dat net die zenders verdwijnen gaan maar overstappen denk ik …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: