Negen zenders, inclusief BBC 3 en BBC 4, verdwijnen bij KPN

KPN voert vanaf juli 2015 een aantal wijzigingen door. Het gaat om enkele tariefwijzigingen en wijzigingen in de tv-zenderpakketten. BBC 3 en BBC 4 verdwijnen bij KPN, daarnaast worden HD zenders standaard.

Aan het pluspakket worden RTL Telekids en RTL Crime toegevoegd, aan het basispakket wordt Wildhitz toegevoegd. Daarnaast verdwijnen er, inclusief de BBC zenders, negen zenders uit het aanbod. Met de komst van BBC First bij KPN, verdwijnt BBC Entertainment uit het aanbod. Tevens verdwijnen de muziekzenders Djazz, VH1 en MTV Brand New, en het videogame kanaal Ginx. Ook SBS Reality en EuroStar moeten het veld ruimen.

De overige zenders die worden toegevoegd zijn verschuivingen tussen bestaande pakketten. Het volledige wijzigingsoverzicht is hier na te lezen: BIJLAGE

Het zenderoverzicht voor lokale zenders wordt per 1 juli door KPN pas bekend gemaakt.

~ door pietboon op 02/05/2015.

15 Reacties to “Negen zenders, inclusief BBC 3 en BBC 4, verdwijnen bij KPN”

 1. […] BBC First: SD kanaal 23, HD kanaal 729, beide in het basispakket. Hierdoor verhuizen BBC One naar 24 en BBC Two naar 25. BBC Three en BBC Four verdwijnen, net als BBC Entertainment. […]

 2. BBC 3 en BBC 4 zijn radiozenders. De tv zenders heten BBC Three en BBC Four. Wat zou KPN nu bedoelen?

 3. […] Lees ook: Negen zenders verdwijnen 1 juli bij KPN […]

 4. Niet te geloven !! BBC Three en Four ‘off the air’……..ik ga mijn abonnement met KPN meeteen opzeggen…….

 5. BBC four is een van de redenen om je tv aan te zetten. Ik ben ook weg.

 6. BBC Four TV is het BBC programma met het allerhoogsta niveau. Dat het zomaar even moet verdwijnen geeft aan hoe weinig professionaliteit KPN bezit om goed in te schatten hoeveel kwaliteit een zender heeft. Werkelijk bedroevend. Mijn PLUS-pakket heb ik al opgezegd en daar zal het zeker niet bij blijven. De hele gang van zaken doet me denken aan de reden waarom ik ooit bij ZIGGO ben weggegaan/

 7. BBC Four verdwijnt dus ook uit het xs4all pakket. Is er een verband met het verdwijnen van BBC four uit het KPN-pakket? Ik sluit mij aan bij het commentaar van Robert van Rossum : bedroevend en het zegt alles over de mores bij KPN en xs4all.nl. Ze lokken klanten met BBC Four om vervolgens zenders toe te voegen waar de klant niet om gevraagd heeft. Ik bezin mij op verdere acties.

 8. Zojuist ook de brief ontvangen van XS4ALL dat BBC Three en Four gaan verdwijnen! Deze zenders waren juist aanleiding om over te stappen naar XS4ALL. Ik ben nu op zoek naar een alternatieve provider die deze zenders wel in ere houdt! Wie weet er een? Dan stap ik gelijk over, inclusief bellen en internet.

 9. BBC first vink ik een waardeloze zender. Herhalingen van oude series en dan nog opgeknipt ook. Ik mis BBC 3 en 4

 10. I find it a great pity too that BBC Four will no longer be broadcast by KPN. I have now also cancelled my Plus Pakket. I see that BBC Entertainment is going as well. Like others, BBC First is of no interest to my wife and I as we have usually already seen the programmes on the main BBC channels and also, being English, do not need Dutch subtitles (as I suspect neither do a lot of Dutch people). I hope KPN will have a change of heart.

 11. Natuurlijk zegt KPN/Telfort dat er weinig kijkers waren en natuurlijk zeggen ze dat BBC First(crap kanaal) een succes is want dat zeggen de PR mannetjes altijd als hun bazen een ondoorgrondelijke wijziging doorvoeren. Op Telfort Facebook hebben reacties nul komma nul aan antwoord gekregen voor het verdwijnen van BBC3 Three en Four uit het Pluspakket; feit is dat Disney betaalt voor een goede plek plek en die dus ook krijgt bij KPN/Telfort en BBC een publieke zender is dus niks kan en mag bieden. Deze prachtige boeiende en meest interessante zenders ziijn weg en er kan nergens een reden voor gevonden worden bij KPN/Telfort. Zo zo zo jammer! Terug met deze kwaliteit zenders in het Pluspakket en weg met die Disney/TLC/RTLCrime crap (nou ja mogen blijven als BBC Three en Four maar terug konden komen). Een argument van KPN was dat BBC three toch eind dit jaar verdwijnt, maar dat is helemaal nog niet zeker!!!!!

 12. Begin dit jaar stapte ik over van het het hopeloze ziggo naar xs4all, omdat kpn-xs4all bbc 3 en bbc 4 in een plus pakket aanboden. Zonder voorafmelding van Eelco Blok werd bb3 en bbc4 uit het plus pakket gehaald met daarvoor in de plaats nog meer pulp namelijk bbc first. Ik heb toen het pluspakket laten vallen en mis zodoende Arte en de NPO themakanalen en nu kijk ik dus bijna geen televisie meer ! Over de commerciele zenders zal ik het maar niet hebben. Ik weet ze niet eens te vinden . Mijn tv abonnement met xs4all loopt volgend jaar af en zal dat niet gaan verlengen. Dus of stoppen met tv kijken of op zoek naar een mogelijkheid bbc3 en bbc4 te kunnen ontvangen. Volgens mij is vodafone nog een optie , die beide engelse zenders in het pluspakket aanbiedt. Een schotel gericht naar de astra sateliet is geen op voor mij.
  Wat zouden velen willen ? tv kijken zoals muziek wordt aangeboden via spotify,, zodat je zelf je pakket kunt samenstellen en daar heb ik meer geld voor over dan het huidige aanbod. Welk bedrijf met slimmerikken pakt dit op . Eelco Blok zit veel te vast aan winstmaximalisatie voor zijn aandeelhouders dus ik verwacht helemaal niets van kpn , noch telfort en noch xs4all

 13. Dat zal best , maar ten tijde van de integratie met upc had ik lange tijd geen tv en er was niemand van ziggo die mij kon helpen. Kennelijk was ik niet de enige die een probleem had met ziggo. Las ik niet in de media dat ziggo 18.000 klanten recentelijk heeft verloren en die ze wil terugwinnen met nog een sportzender erbij , die gratis is .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: