National Geographic ontleedt dinosaurus in ‘T.rex autopsy’

  
14 meter lang en bijna 2 meter breed lag hij levenloos in een speciaal geconstrueerd lab. Het is de eerste full-size en anatomisch complete creatie van een Tyrannosaurus Rex. In de nieuwe twee uur durende special van National Geographic Channel, ‘T.rex Autopsy’ kruipen vier wetenschappers letterlijk naar het hart van de T.rex. ‘T.rex Autopsy’ gaat op zondag 7 juni om 21.00 uur in première op National Geographic Channel en is onderdeel van de speciale Dino Week.
Over T.Rex Autopsy

Jarenlang hebben verschillende wetenschappers van diverse disciplines geprobeerd om de puzzel in elkaar te zetten van de grootste carnivoor aller tijden. Paleontologen hebben de botten en fossielen geanalyseerd en voor de eerste keer in de geschiedenis zal een dinosaurus autopsie plaatsvinden. Met behulp van speciale effecten en technieken en in samenwerking met diverse gerenommeerde wetenschappers wordt dit ’s werelds eerste reconstructie van een anatomisch complete Tyrannosaurus Rex. Deze enorme dinosaurus is levensecht van binnen en van buiten, waardoor wetenschappers de kans krijgen om voor de eerste keer het daadwerkelijk aan te raken, eraan te ruiken en open te kunnen snijden.

Mark Bruitsman, Head of Programming bij National Geographic Channel:

“We hebben al op veel manieren kennis gemaakt met de T.rex, we hebben de films, replica’s, geraamtes. Maar nog niemand heeft gezien hoe hij er van binnen uit zou hebben gezien als we hem vandaag zouden vangen. Dat laat de T. rex Autopsy nu wel zien. Hoe groot was dat hart nou eigenlijk, bizar om te zien hoe gigantisch zijn ingewanden zijn en je valt van je stoel als je een T-Rex oog in de handen van de onderzoekers ziet. De National Geographic Society heeft een kunstwerkje afgeleverd, ze brengen ons wederom dichter bij het echte verhaal. T.rex Autopsy is een ongekend boeiende en unieke special.”

Het duurde ongeveer 4,5 maand om de T.rex te maken. De T.rex is 14 meter hoog, 1,5 meter breed en weegt 400 kilo. De materialen die gebruikt zijn voor de T.rex zijn latex, schuim en glasvezel. De 130 liter bloed is gemaakt van bietenstroop, kleurstoffen en water.

T.rex Autopsy’ gaat op zondag 7 juni om 21.00 uur in première en is het eerste programma van de Dino Week op National Geographic Channel. De Dino Week start op zondag 7 juni met ‘T.Rex Autopsy’ gevolgd door de volgende premières: ‘Dino Death Match’ ‘T. Rex: Ultimate Survivor’, ‘Bigger Than T. Rex en de twee uur durende special ‘Top Ten Biggest Beasts Ever’. Alle premières starten om 21.00 uur.

~ door pietboon op 18/05/2015.

3 Reacties to “National Geographic ontleedt dinosaurus in ‘T.rex autopsy’”

  1. Wat voor zin heeft het om een autopsie te doen op een dinosaurus die de mens zelf in elkaar gezet heeft?

  2. Jammer dat de manier van de autopsie het nog nepper doet overkomen. Of er kinderen in een bakkerij mogen los gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: