Miljuschka Witzenhausen op zoek naar Food Truck cultuur in Amerika

Miljuschka reist af naar Amerika om de grote en inspirerende food truck scene te ontdekken. Amerika is bij uitstek het land waar food trucks al onderdeel zijn van het dagelijks leven. Miljuschka ontmoet de interessante figuren achter de food truck en ontdekt via hen de meest bijzondere, uitbundige en originele gerechten waarvan je gaat watertanden als je er alleen al naar kijkt.

Miljuschka’s Food Trucks is vanaf 29 mei te zien om 18.00 uur op 24Kitchen.

Miljuschka maakt een inspirerende culinaire reis door Amerika, op zoek naar de beste food trucks van New York, Austin en Los Angeles. Ze bezoekt bijzondere festivals, gaat naar speciale events en zoekt vooral veel verschillende food trucks op met de meest uiteenlopende gerechten. Natuurlijk neemt Miljuschka een kijkje achter de schermen, helpt ze mee en gooit ze haar eigen kookcreativiteit in de strijd.

Ze ontmoet bijzondere mensen en dit levert een prachtig en compleet beeld op van de Amerikaanse food truck cultuur. Uiteraard zet Miljuschka overal haar tanden in en likt ze haar vingers af bij: jambalaya on a stick, double dose cupcake, donuts met bacon en maple siroop, krokant gefrituurde bietjes, drie dagen bereide bbq klassieker brisket en baby bad ass burgers. Op 24kitchen.nl is Miljuschka’s variant op deze recepten na te maken voor iedereen thuis.

De food truck cultuur heeft inmiddels ook Nederland bereikt. In ons land vind je ook bijna op ieder festival wel een aantal food trucks. Naar schatting telt ons land nu bijna 500 food trucks en gaat daarmee de grote steden in Amerika achterna, waar het fenomeen ‘food trucks’ z’n oorsprong vindt. 24Kitchen besteedt veel aandacht aan food trucks deze zomer: naast de nieuwe serie ‘Miljuschka’s Food Trucks’ start in juni ook een nieuwe serie over food trucks in Nederland op 24Kitchen en kondigde 24Kitchen vorige week aan de eerste Nederlandse Food Trucks Awards uit te reiken aan het einde van de zomer.

~ door pietboon op 26/05/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: