Eurosport breidt portfolio flink uit met o.a. Serie A

Eurosport heeft voor vier jaar de Nederlandse exclusieve live TV- en digitale rechten van de topvoetbalcompetities Serie A en Ligue 1 aangekocht. Ook heeft Eurosport de rechten van de Franse bekercompetitie Coupe de la Ligue, de Emirates Cup* en een pakket van 15 vriendschappelijke voetbalwedstrijden** verworven.

Voor België verwierf Eurosport voor drie jaar de exclusieve live TV- en digitale rechten van Grand Slam Wimbledon, waarmee de sportzender nu alle Grand Slams in haar Belgische portfolio heeft.

Alco de Jong, Country Manager Discovery Networks Benelux – waarvan Eurosport Benelux sinds vorig jaar deel uitmaakt: “Met deze acquisities vervolgen we in volle vaart de weg die we onlangs zijn ingeslagen met de aankoop van de live TV- en digitale rechten van de MotoGP en Major League Soccer. We bevestigen hiermee onze ambitie om de zenders van Eurosport te positioneren als de meest relevante sportbestemming, zowel op TV als digitaal. We willen sportliefhebbers in Nederland en Vlaanderen de beste events op sportgebied bieden: live, kwalitatief, exclusief en breed toegankelijk.”

Momenteel werkt het team intensief aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse versies van Eurosport, Eurosport 2 en de Eurosport Player, om in augustus klaar te zijn voor de vernieuwde programmering op deze kanalen. De Jong: “Een complexe klus en een grote uitdaging, maar we hebben een ijzersterk team dat bulkt van ambitie.”

Het Nederlandse portfolio van Eurosport bevat inmiddels een flink aantal aansprekende competities. Zo doet Eurosport verslag van drie tennis Grand Slams, is haar auto- en motorsportpakket met onder meer MotoGP, WK Superbikes, WTCC en ERC, net als haar snooker- en wintersportaanbod, zeer compleet te noemen en zit ook haar voetbalpakket flink in de lift, met onder meer de Serie A, Ligue 1, MLS en het WK vrouwenvoetbal. In de wielersport heeft Eurosport al wat langer een naam hoog te houden, als ‘home of cycling’, met verslag van de Tour, Giro, Vuelta en vrijwel alle andere grotere wielerwedstrijden.

* Tweedaags vriendschappelijk voetbaltoernooi in Londen

** Wedstrijden nader te bepalen

~ door pietboon op 04/06/2015.

5 Reacties to “Eurosport breidt portfolio flink uit met o.a. Serie A”

 1. Dus sport 1 is franse competitie kwijt en fox de serie A

 2. […] de vandaag aangekondigde uitbreiding van het portfolio van Eurosport is het belang van een goede OTT dienst weer eens […]

 3. Mooi hoor eurosport!! Nu hopen dat sport1 het nog kan redden want dit is een fikse tegenvaller voor sport1.

 4. Er is een harde concurrentie kwa rechten in het voetballand. Ik ben enorm blij dat Eurosport die rechten (serie A & ligue1) heeft gekocht, zo kan ik via Eurosport player naar de matchen zien.

  Sport1 heeft de afgelopen jaren heel wat voetbalrechten kwijt geraakt; het is nu de tijd om te beslissen voor komende seizoen. Het pompen of verzuipen…

  Als ik Sport1 zou runnen, zou ik die Griekse en Turks competities afschaffen en vervangen door Schots (met Celtic) voetbal (met de beker) en alles uitzenden. Dan heb je al Engels/Schots voetbal, samen met Spaans, Portugees en Belgisch voetbal.

  Als Sport1 verstandig zou zijn, zouden ze met Eurosport onderhandelen om ook Ligue1 (Frans voetbal) uit te zenden (als sublicentie), net zoals ze met de Budesliga hebben gedaan.

  Verder zouden ze de Zwitserse of de Oostenrijkse competitie aanvullen voor enkele jaren en dit met de Champions League als pareltje…

  Voorts zitten ze goed met de andere sportrechten voor de komende jaren.

 5. […] Eurosport maakte begin juni bekend voor vier jaar de exclusieve tv en digitale rechten van de Franse Ligue 1 te hebben aangekocht. Tegelijkertijd heeft Eurosport de rechten van de Italiaanse Serie A, Franse bekercompetitie Coupe de la Ligue, en de Emirates Cup verworven. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: