Oefeninterland Nederland – Verenigde Staten op 5 juni live bij SBS6

Zet Oranje een goede generale neer in aanloop naar EK-kwalificatie? Deze vrijdag speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. De wedstrijd vindt plaats in de Amsterdam Arena. SBS6 doet live verslag van de ontmoeting.

Vanaf 20.00 uur is de voorbeschouwing van de wedstrijd Nederland – Verenigde Staten.


De wedstrijd is van groot belang in aanloop naar de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Letland.

Na het verbluffende resultaat in de oefenwedstrijd van 31 maart tegen de Spanjaarden, staat nu het duel tegen de Verenigde Staten voor de deur. In het verleden hebben beide teams vier keer tegen elkaar gespeeld. Alle voorgaande wedstrijden zijn gewonnen door het Nederlands elftal met een doelsaldo van 7 tegen 1.

Het is van groot belang dat Oranje het er goed vanaf brengt tijdens de generale repetitie tegen de Verenigde Staten, in aanloop naar het EK-kwalificatie duel tegen Letland. Tijdens de kwalificatiewedstrijd spant het erom, want hier hangt vanaf of Oranje zich plaatst voor het EK 2016 in Frankrijk.

In de aanval van de Verenigde Staten spelen een paar bekende namen uit de Eredivisie. Zo maken Aron Jóhannsson en Rubio Rubin deel uit van de selectie. Voormalig AZ-speler Jozy Altidore zal niet van de partij zijn wegens een hamstringblessure. Ons Oranje mist Arjen Robben vanwege een blessure en Wesley Sneijder is er eveneens niet bij in verband met de bekerfinale die hij speelt met zijn club Galatasaray.

De presentatie van aanstaande vrijdag is in handen van Jan Joost van Gangelen. Leo Oldenburger voorziet de wedstrijd van commentaar. De wedstrijd wordt geanalyseerd door onder anderen Wim Kieft en Mario Been.

~ door pietboon op 04/06/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: