Veel geprezen ‘American Horror Story: Coven’ vanaf 15 juni bij FOX

FOX gaat vanaf 15 juni de met maar liefst 17 Primetime Emmy Awards geprezen serie ‘American Horror Story: Coven’ uitzenden. De serie is gemaakt door Ryan Murphy (Glee) met hoofdrollen voor onder andere Jessica Lange (winnares van een Emmy en twee Oscars), Kathy Bates, (Oscar winnares) en Angela Bassett.

Ieder seizoen bevat zijn eigen verhaallijn zodat de kijker eerdere seizoenen niet hoeft te hebben gezien om ‘Coven’ te kunnen volgen. De 13-delige serie wordt vanaf maandag 15 juni wekelijks om 22.00 uur uitgezonden op FOX.

De zeventienjarige Zoë Benson (Taissa Farmiga) komt door een genetische afwijking terecht in een genootschap voor hekserij, waar ze samen met drie vrouwelijke leeftijdsgenoten verblijft. De toenemende krachten van de meisjes worden stilaan een doorn in het oog van de huidige leidster Fiona Goode (Jessica Lange), die er alles aan tracht te doen om haar verval en opvolging uit te stellen. In navolging van de beruchte seriemoordenaar Madame LaLaurie (Kathy Bates) wil ze het eeuwige leven verkrijgen, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. De verantwoordelijke zwarte voodoopriesteres Marie Laveau (Angela Bassett) heeft het immers alles behalve begrepen op de blanke heksen.

Terugkerende cast leden uit het vorige seizoen van de serie zijn: Sarah Paulson, Frances Conroy, Jessica Lange, Dylan McDermott, Evan Peters, Zachary Quinto en Lily Rabe.

Het seizoen ontving eerder al zeventien Primetime Emmy Award nominaties. De prestaties van Jessica Lange, James Cromwell, Zachary Quinto, Sarah Paulson, en Lily Rabe werden vooral geprezen. Cromwell won de Emmy voor Outstanding Supporting Actor in een miniserie of een film, evenals Quinto en Paulson het winnen van hun respectieve ondersteunende categorieën naar keuze Television Awards de 3e Critics’.

~ door pietboon op 12/06/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: