Weekend vol top atletiek op tv

Dit weekend kunnen we zowel zaterdag als zondag genieten van top-atletiek op tv. Op zaterdag is de Diamond League ontmoeting in New York te zien op Sport1 Extra 2 en op zondag is de IAAF World Challenge ontmoeting in Rabat te zien op Eurosport 2.

Tijdens de Adidas Grand Prix in New York, zoals deze zevende Diamond League ontmoeting van het jaar heet, zullen we zaterdag onder andere kunnen genieten van Nesta Carter tegen Tyson Gay op de 100m mannen. Usain Bolt is bezig met zijn come back jaar, waarin hij zich richt op de 200m. Hij zal die afstand dan ook gaan lopen in New York. De uitzending begint om 19:00 uur.

Tijdens de Mohammed VI d’Athletisme in Marokko op zondag ook vele toppers. Alhoewel deze ontmoeting bekend staat om de middellange afstanden zijn er ook toppers op het veld en sprint te zien. De Keniaan Yego bij het speerwerpen, de Oekrainer Bondarenko bij het hoogspringen en de sprintster Felix ditmaal op de 400m. 

Drie Nederlanders komen aan de start in Rabat. Churandy Martina op de 200m, Jamile Samuel op de 100m en Sifan Hassan op de voor haar korte 800m. De uitzending begint om 21:00 uur.

Na een periode van vijf Diamond League ontmoetingen in 3 weken, zal Parijs op 4 juli pas weer de volgende zijn. De eerstvolgende IAAF World Challange is de ontmieting in Madrid op 11 juli.

~ door pietboon op 13/06/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: