Glastonbury 3 dagen lang op 4 BBC TV zenders

glastonbury

Het wereldberoemde Glastonbury festival is één van de grootste evenementen op de muziekkalender, en naast de vele festival bezoekers kunnen miljoenen televisiekijkers meegenieten op BBC One, BBC Two, BBC Three én BBC Four. In totaal zendt de BBC 30 uur live uit, verdeeld over de vier tv zenders.

BBC Two is traditioneel de thuisbasis van de grote headline optredens. De presentatie op die zender is in handen van Lauren Laverne, Jo Whiley en Mark Radcliffe, met verslag vanaf het veld van Gemma Cairney. Op vrijdag zouden de Foo Fighters de headliners zijn vanaf het Pyramid Stage, dat wordt nu Florence + the Machine. Zaterdag zijn Gregory Porter en Skepta te horen, de headliner die dag is Kanye West. De headliners op zondag zijn The Who, maar niet voordat Lionel Richie de zondagmiddag sessie heeft gedaan.

Op BBC Three aandacht voor het jongere segment, met presentatoren Greg James en Clara Amfo, met Catfish&The Bottlemen, Jungle, The Vaccines, the Staves en Rudimental op vrijdag. Op zaterdag optredens van George Ezra, Clean Bandit, Years&Years, The Maccabees, Ben Howard, EDM super-DJ en Deadmau5. Een vol schema op zondag met alt-J, Charli XCX, Lianne La Havas, Jamie T, en tot slot The Chemical Brothers.

De classics en het eigentijdse geluid is te horen op BBC Four. Op deze zender zou Florence + the Machine te horen zijn, maar die gaat nu naar BBC Two. Wel vrijdag op BBC Four Motorhead. Zaterdag optredens van Burt Bacherach, Paloma Faith en Suede. Zondag tot slot de klapper van BBC Four: Paul Weller.

Op BBC One geen optredens, maar wel achtergronden bij het festival tijdens The One Show.

En dan wil de KPN vanaf juli BBC Three en BBC Four niet meer gaan doorgeven…

 

~ door pietboon op 22/06/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: