NOS-app nu ook voor Apple Watch

Vanaf deze week is de NOS-app ook beschikbaar voor Apple Watch. Daarnaast is de NOS Nieuws-app voor Samsung Tizen smartwatch verbeterd.

“Het is belangrijk om te innoveren en in te spelen op nieuwe gebruiksmomenten voor ons publiek”, zegt Lara Ankersmit, hoofd NOS Digitale Media. “Hoe mensen nieuws lezen en kijken verandert immers continu. Het ontwikkelen van apps voor de smartwatch is een voorbeeld van zo’n innovatie waarin wij experimenteren met de mogelijkheden van een nieuw device.”

De NOS-app voor Apple Watch bevat 10 headlines. Dit zijn de belangrijkste verhalen van dit moment, aangevuld met de laatste nieuwsberichten. Als je een artikel kiest, dan geeft de app een korte samenvatting in de snellezer. Deze snellezer zorgt ervoor dat de woorden automatisch – dus zonder dat de gebruiker hoeft te scrollen – één voor één voorbij komen. Je stelt de snelheid van de snellezer in door in de app te navigeren naar instellingen met een Force Touch (lang en hard op het scherm drukken).

Als je het volledige artikel wilt lezen, dan pak je je iPhone erbij en veeg je het NOS icoontje links onderin beeld, omhoog. Als je je iPhone ontgrendelt, start de NOS-app en opent deze met het artikel in kwestie.
De app is ook in te stellen als ‘Snelle blik’. Zo zie je direct wat het belangrijkste verhaal van dit moment is.

In dezelfde release is ook de NOS-app voor iPad visueel verbeterd.

In september 2014 lanceerde de NOS de NOS Nieuws-app met snellezer voor de Samsung Tizen smartwatch. Destijds de eerste Nederlandse nieuwsapp met snellezer. Er is nu een nieuwe versie van deze app beschikbaar.

~ door pietboon op 22/06/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: