Sabine Appelmans versterkt Eurosport Wimbledon commentaarteam

In het kader van haar exclusieve live coverage van Grand Slam Wimbledon in België, heeft Eurosport haar Nederlandstalige commentatorenteam Eurosport versterkt met niemand minder dan tienvoudig Wimbledon deelneemster en tweevoudig Belgisch Sportvrouw van het Jaar Sabine Appelmans.

Eurosport verwierf de exclusieve live TV- en digitale rechten voor België van Wimbledon onlangs voor drie jaar en heeft daarmee nu alle vier de Grand Slams in haar live tennis portfolio. Wimbledon, dat aanvangt op maandag 29 juni, is in België met Nederlands- en Franstalig commentaar te volgen en is ook online uitgebreid te zien via de Eurosport Player, Eurosport’s streaming service.

Ter versterking van haar commentatorenteam trok Eurosport dus Sabine Appelmans aan. De voormalig professioneel tennisster en Belgische sportvrouw van het jaar 1990 en 1991 is goed bekend met Wimbledon: zij speelde er drie achtste finales in het enkelspel en een halve finale in het dubbelspel. Appelmans zal te horen zijn vanaf de tweede toernooiweek.

Sabine Appelmans is blij met haar nieuwe betrekking: “Ik kijk er erg naar uit om tijdens Wimbledon commentaar te gaan geven voor Eurosport. Tennis is nog altijd mijn grote passie en ik volg dan ook alles op de voet. Wimbledon is misschien wel het mooiste toernooi ter wereld, waaraan ik bovendien ook zelf mooie herinneringen bewaar, als ex-deelneemster.”

De Belgische hoop is dit jaar bij de mannen gevestigd op David Goffin, onlangs nog finalist op het grastoernooi van Rosmalen (Nederland) en huidig nummer 15 van de wereld. Bij de dames zijn de ogen gericht op Alison van Uytvanck – kwartfinaliste op Roland Garros en nummer 46 van de wereld – en grasliefhebsters Yanina Wickmayer (nr. 86) en Kirsten Flipkens (nr. 91).

Voor kijkers die inschakelen op het Nederlandstalige Eurosport wordt het commentaar verzorgd door Sabine Appelmans, Marc de Hous, Jeroen Vanbelleghem en Carlo Wilmots.

~ door pietboon op 27/06/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: