Discovery/Eurosport heeft exclusieve Olympische uitzendrechten verworven

Het Internationale Olympisch Committee (IOC) heeft vandaag bekend gemaakt dat alle Europese tv en multi-platform uitzendrechten voor de vier Olympische Spelen in de periode 2018–2024 toegekend zijn aan Discovery Communications, het moederbedrijf van Eurosport.

Discovery heeft de exclusieve rechten, maar zal ook deel sublicenties gaan uitgeven aan lokale aanbieders in bepaalde markten.

De aankondiging vandaag is het startpunt van een langdurige samenwerking tussen het grootste mondiale sportevenement en Discovery/Eurosport.

Met gemiddeld 10 kanalen in elk land en het nummer 1 online en OTT Europese sport aanbod, is Discovery/Eurosport in staat om meer verslaggeving aan te bieden aan de 700 miljoen Europeanen. Waarvan een groot gedeelte free-to-air.

Discovery heeft de rechten verworven, ter waarde van 1.3 miljard euro, voor alle platformen, inclusief de free-to-air rechten, betaal tv, internet en de mobiele rechten in 50 landen en gebieden op het Europese continent.

In lijn met de IOC en lokale regelgeving zal er minimaal 200 uur van de Olympische Spelen en 100 uur van de Olympische Winterspelen op Discovery/Eurosport free-to-air kanalen te zien zijn.

~ door pietboon op 29/06/2015.

Eén reactie to “Discovery/Eurosport heeft exclusieve Olympische uitzendrechten verworven”

  1. […] werd bekend dat Eurosport/Discovery de Europese uitzendrechten voor de Olympische Spelen van 2018, 2020, 2022 en 202…. Onderstaand de reactie van Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS. “De NOS heeft samen met […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: