WK Rugby 6 weken op RTL7

  
De beste rugbyteams ter wereld nemen van vrijdag 18 september tot en met zaterdag 31 oktober RTL 7 over met hun scrums, rucks en mauls. Zes weken lang staat de zender compleet in het teken van het WK Rugby dat plaatsvindt in Engeland.

WK Rugby: Vrijdag 18 september tot en met zaterdag 31 oktober


In totaal zijn 24 matches live te zien bij RTL 7. Op wedstrijddagen worden in een studioprogramma alle ins & outs van het WK besproken door presentator en allround sportkenner Marcel Maijer, een technisch analist en een wisselende gast.

Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL 7, kijkt uit naar het WK:

”Ik ben echt dolblij dat we de rechten voor het WK Rugby hebben weten binnen te halen. Na het WK Voetbal en de Olympische Spelen is het WK Rugby niet alleen het derde grootste sportspektakel ter wereld, maar ook nog eens 200% RTL 7. Ik denk dat vele sporten iets kunnen leren van het rugby als het gaat om zaken als sportiviteit, respect en doorzettingsvermogen. Rugby is in Nederland misschien nog niet zo’n grote sport, maar ik hoop dat dit eind oktober anders is. Ik vind het een eer dat wij daar met RTL 7 aan kunnen bijdragen.”

Het WK Rugby wordt sinds 1987 eens in de vier jaar gehouden en dat maakt dit het achtste wereldkampioenschap. Deelnemende landen zijn onder meer rugbygrootheden als: Australië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Engeland. Nieuw-Zeeland won tijdens het vorige WK de titel door Frankrijk in de finale met 8-7 te verslaan. Het WK Rugby wordt in dertien Engelse steden gespeeld. De finale, halve finale en twee kwartfinales vinden plaats in het beroemde stadion Twickenham in Londen. Dit is het thuishonk van het Engelse rugbyteam en heeft een capaciteit van 82.000 toeschouwers.

~ door pietboon op 30/06/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: