Voorlopige conclusie: BBC Three mag onder voorwaarden van tv

De toezichthouder van de BBC heeft zijn voorlopige conclusie gepubliceerd over de plannen van de directie van de BBC omtrent televisie. In die voorlopige conclusie mag BBC Three onder drie voorwaarden worden omgedoopt van een televisie kanaal naar een online kanaal. CBBC mag dan haar uren uitbreiden.

De toezichthouder BBC Trust ziet de lange termijn voordelen voor het online brengen van BBC Three, vooral nu de tv kijkcijfers afnemen. De doelgroep 16-34 jaar bevindt zich minder en minder op liniaire tv kanalen. 

Wel stelt de Trust voorwaarden aan de BBC directie, waarop ze eerst antwoord willen voordat ze definitief groen licht geven, die zijn:

  • De transitie van tv naar online moet gelijkelijk, bijvoorbeeld door een overgangsperiode waar beide kanalen simultaan bestaan;
  • Er moet tijd komen op BBC One en BBC Two voor jongerenprogramma’s én voor huidige langere BBC Three programma’s.
  • Ruimte op de overige tv kanalen waar risico’s met nieuwe, jonge talenten kan worden genomen.

De Trust stemt voorlopig in met uitbreiding van de CBBC zendtijd, maar deze voorlopige instemming hangt natuurlijk van het eerdergenoemde definitieve BBC Three besluit af.

De Trust stemt niet in met de plannen om een BBC One+1 kanaal te starten waar de uitzendingen van BBC One met een uur vertraging te zien zijn. Wel mag de directie de BBC iPlayer breder inzetten, waarbij ook online only programma’s en programma’s van andere aanbieders te zien mogen zijn.

~ door pietboon op 03/07/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: