NGC doet verslag van historische missie naar Pluto

  
Na bijna tien jaar in de ruimte heeft de sonde New Horizons zijn belangrijkste missie bijna voltooid: de verkenning van de planeet Pluto. In samenwerking met NASA hebben wetenschappers van het Johns Hopkins Applied Physics Laboratory de eerste gedetailleerde beelden en gegevens van de dwergplaneet vastgelegd.

De première ‘Mission Pluto’ op 14 juli om 22.00 uur werpt een diepgaande blik op het ambitieuze project van start tot finish.

In 2006 werd de ruimtesonde New Horizons gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida om aan een lange reis van meer dan vier miljard kilometer te beginnen. De mysterieuze dwergplaneet is niet groter dan Alaska, zelfs de krachtige lens van de Hubble-telescoop kan zijn geheimen niet prijsgeven.

Op 14 juli 2015 zal de ruimteverkenner bij Pluto arriveren en met veertien kilometer per seconde langs scheren. Er is weinig tijd om Pluto te fotograferen, de oppervlakte te analyseren en de geologie te onderzoeken. Door de hoge snelheid van New Horizons kan zelfs de kleinste miscalculatie catastrofale gevolgen hebben.

Voor iedereen die dit historische moment live wil volgen zendt National Geographic Channel op dinsdag 14 juli overdag een online stream uit vanuit NASA. De live stream is te volgen via http://www.natgeotv.com/nl/missionpluto of volg via Twitter #PLUTOopNGC

~ door pietboon op 09/07/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: