Start ook de ochtend met premières op Discovery

  

Goed nieuws: vanaf 1 september zendt Discovery naast de gebruikelijke premières in de avond, ook vers materiaal in de ochtend uit. Elke werkdag om 10:10 uur begint de dag met programmering die in het teken staat van wetenschap, gevolgd door een mix van authentieke Discovery programma’s om 11:00 uur. Nieuwe series en seizoenen die vanaf september te zien zijn: How the Universe Works, Wild West With Ray Mears, 100 Miles from Nowhere, Treasure Quest: Snake Island, Monsters Inside Me en Biblical Conspiracies. Als dat geen reden is om je bed uit te komen!

De ochtend premières zijn vanaf dinsdag 1 september elke dag vanaf 10:10 uur te zien op Discovery.


Het schema:

How the Universe Works

‘How the Universe Works’ neemt ons mee de ruimte in en zoomt in op de manen, planeten en sterren die deel uitmaken van onze kosmos. Ruimtedeskundigen geven hun visie over onderwerpen als het ontstaan van de gasreuzen Jupiter en Saturnus en de ontwikkeling van ons zonnestelsels. Hun meningen worden ondersteund met spectaculaire computer gegenereerde beelden, waardoor de serie het heelal op een fascinerende manier onthult.

How the Universe Works is vanaf 1 september t/m 28 september elke werkdag om 10:10 uur te zien op Discovery.

Wild West With Ray Mears

Het is amper 150 jaar geleden toen de eerste grote groepen Amerikanen naar het ‘Wilde Westen’ trokken voor het vinden van goud en een nieuw avontuurlijk leven. Tot die tijd was het een leeg gebied dat slechts bewoond werd door de inheemse native Americans. Makkelijk moeten de pioniers het niet gehad hebben toen ze voor het eerst in dit gebied kwamen. Vooral de ruige natuur van bergketens, woestijnen en grote vlakten zal een flinke uitdaging voor hen zijn geweest. Survivalexpert Ray Mears trekt het gebied om te laten zien hoe het landschap, de weersomstandigheden en de wilde dieren van invloed waren op de cowboys, indianen, goudzoekers, pelsjagers, schurken en ontdekkingsreizigers die destijds leefden in het Wilde Westen.

Wild West With Ray Mears is vanaf dinsdag 1 september t/m dinsdag 22 september om 11.00 uur te zien op Discovery.

100 Miles From Nowhere

Avonturier en ultraloper Matt Galland reist samen met zijn twee beste vrienden Danny en Blake naar enkele extreme gebieden op aarde om daar binnen vier dagen een tocht van 100 mijl (160 kilometer) af te leggen per voet. Rennend, klimmend, klauterend en glijdend gaan ze over bergen, sneeuwtoppen, rivieren en dwars door onbegaanbare wildernis. Omdat ze niet bij te houden zijn door cameraploegen, nemen ze zelf hun GoPro’s en selfiesticks mee. Het levert prachtige en adembenemende beelden op van plekken waar zelden een mens is geweest. 100 Miles From Nowhere is van de producers van Naked and Afraid.

100 Miles From Nowhere is vanaf woensdag 2 september t/m woensdag 21 oktober om 11.00 uur te zien op Discovery.

Treasure Quest: Snake Island

In 1524 werd een grote hoeveelheid Inca-goud gestolen, die bekend staat als de ‘Treasure of the Trinity’. In de afgelopen 500 jaar hebben kapers zoals Thomas Cavendish, Jezuïtische priesters en wiskundige Paul Thiry gezocht naar deze legendarische schat, maar altijd zonder succes. Nu is er een nieuwe theorie over de mogelijke locatie: een afgelegen plek waar duizenden dodelijke slangen wonen. De nieuwe serie Treasure Quest volgt de twee maanden durende zoektocht van een team van internationale toponderzoekers naar deze mysterieuze locatie. Onderweg moeten ze complexe wiskundige aanwijzingen op zien te lossen die de schat beschermen. Het zijn dezelfde raadsels waar velen voor hen het hoofd over hebben gebroken. Maar vooral moeten de onderzoekers over stalen zenuwen beschikken om te zoeken op een van de gevaarlijkste plekken op aarde. Daar waar een kleine misstap al fataal kan zijn.

Treasure Quest: Snake Island is van donderdag 3 september t/m donderdag 8 oktober om 11.00 uur te zien op Discovery.

Monsters Inside Me

Zonder dat je het doorhebt kunnen vraatzuchtige monsters je lichaam binnendringen. Geniepige parasieten of hongerige bacteriën die zich tegoed aan je bloed, je voedsel of erger: je organen. En als ze eenmaal in je lijf zitten, zijn ze er maar weer moeilijk uit te krijgen. In een nieuw seizoen van Monsters Inside Me worden weer een aantal angstaanjagende voorvallen verteld van dit soort ongenode gasten die profiteren van ons lichaam. Zoals een vrouw die na het schoonmaken van een krab een bacterie in haar lichaam krijgt die haar hele arm van binnenuit opvreet. Ook indirect kunnen dit soort monsters veel schade aanrichten, als ons immuunsysteem op hol slaat en ook gezond weefsel aantast. Zoals bij het tienermeisje Chance dat een teratoma in haar eierstokken heeft die ervoor zorgt dat haar immuunsysteem ook haar hersenen aanvalt, waardoor ze langzaam haar geheugen verliest en uiteindelijk in een coma terechtkomt.

Monsters Inside Me is van vrijdag 4 september t/m vrijdag 16 oktober om 11.00 uur te zien op Discovery.

Biblical Conspiracies

Tweeduizend jaar na de dood van Jezus Christus worden er nog steeds nieuwe vondsten gedaan die een nieuw licht schijnen op de gebeurtenissen van toen. Zoals de mysterieuze twee spijkers die in 1990 gevonden werden in een grafkist van Kajafas, de hogepriester die verantwoordelijk was voor de kruisiging van Jezus. Historici denken dat dit wel eens de spijkers van diens kruis kan zijn geweest en dat de aanwezigheid erop kan duiden dat Kajafas spijt had van zijn beslissing. En bevestigt de vondst van het 1500 jaar oude manuscript van een anonieme monnik dat Jezus inderdaad getrouwd was met Maria Magdalena? Het vierluik Biblical Conspiracies onderzoekt deze en andere eeuwenoude mysteries.

Biblical Conspiracies is van maandag 7 september t/m maandag 28 september om 11.00 uur te zien op Discovery.

~ door pietboon op 27/07/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: