The 2000s Week op NGC: het decennium van tragedie en vooruitgang

  
Het eerste decennium van de 21ste eeuw stond voor de gehele wereld in het teken van verandering. In The 2000s Week werpt National Geographic Channel een terugblik op een periode, waarin menselijke en natuurlijke rampen samenkomen met technologische en culturele hoogstandjes.

Van zondag 6 t/m woensdag 9 september dagelijks om 22.00 uur op NGC


Belangrijke momenten als de presidentiële campagne van Barack Obama, orkaan Katrina, de opkomst van websites als Google en YouTube en de lancering van de iPhone passeren de revue.

Aan de hand van onthullend beeldmateriaal wordt de kijker meegenomen op een reis door de jaren 2000. Ook komen beroemdheden, politici, geschiedenismakers en ooggetuigen aan het woord. De week gaat op zondag 6 september van start met de serie The 2000s: The Decade We Saw It All. De vierdelige reeks biedt een verrassend perspectief op onder andere de opkomst van social media, de economische crisis, de oorlog in Irak en de nostalgische popcultuur.

Op donderdag 10 september vertelt 9/10: The Final Hours het verhaal van de dag voordat de aanslagen op 11 september 2001 in Amerika werden gepleegd. De première The 2000s Greatest Tragedies op vrijdag 11 september behandelt een decennium van tragedies, met de verhalen van overlevenden en deskundigen. The 2000s Week wordt afgesloten met YouTube Revolution, waarin National Geographic de geschiedenis in kaart brengt van ’s werelds beroemdste video-website.

~ door pietboon op 12/08/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: