NOS viert 20 jaar Radio 1 Journaal

Op 1 september viert het NOS Radio 1 Journaal zijn twintigjarig bestaan. En die dag laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Met speciale ochtend- en middaguitzendingen, met de stemmen van toen en nu.

NOS Radio 1 Journaal, 1 september 2015
06.00 – 09.00 uur, NPO Radio 1
16.00 – 18.00 uur, NPO Radio 1


Het worden twee bijzondere uitzendingen, met extra zendtijd en presentatoren die in het verleden achter de microfoon zaten. Van 06.00 tot 07.00 uur zijn zoals gebruikelijk Frederique de Jong en Marcel Oosten te horen. Tussen 07.00 en 08.00 uur worden ze afgelost door Clairy Polak en Menno Reemeijer, terwijl het laatste uur wordt verzorgd door Rob Trip en Suzanne Bosman.

De middaguitzending, die een half uur langer duurt dan normaal, wordt van 16.00 tot 17.00 uur gepresenteerd door Lara Rense en Max van Weezel. Het laatste uur is de microfoon voor de oude bekenden Lucella Carasso en Govert van Brakel.

Niet alleen de stemmen doen denken aan vroeger, ook oude tunes en jingles worden voor de gelegenheid van stal gehaald. En elk uur is er aandacht voor grote nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen twintig jaar. Denk aan de moord op Theo van Gogh, de aanslagen in New York en meer recent de ramp met vlucht MH17 .

Op 1 september 1995 begon het Radio 1 Journaal, als opvolger van de radio-actualiteitenrubrieken. Met een horizontale programmering, om de luisteraar op vaste tijden bij te praten over de laatste ontwikkelingen in binnen-en buitenland. Daarmee deed het fenomeen nieuwsradio zijn intrede bij de NOS. Naast de vaste ochtend- en middaguitzendingen van het NOS Radio 1 Journaal verzorgt de NOS gedurende de dag nieuwsflitsen in de programma’s van de omroepen op Radio 1.

~ door pietboon op 16/08/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: