Seizoen 2 The Leftovers  5 oktober in première


De gloednieuwe afleveringen van het tweede seizoen The Leftovers zijn, gelijktijdig met de Amerikaanse uitzendingen, vanaf 5 oktober bij HBO Nederland te zien.

Damon Lindelof, het meesterbrein achter de hitserie Lost, presenteerde vorig jaar het eerste seizoen van The Leftovers. De serie is gebaseerd op de bestseller van Tom Perrotta en volgt de inwoners van een voorstadje van New York en hoe hun zekerheden en vooroordelen onderuit gehaald worden in de nasleep van De Vervoering: een wereldwijde gebeurtenis waarbij 2 procent van de wereldbevolking op mysterieuze wijze verdween. De dramaserie van HBO – met hoofdrollen voor Justin Theroux, Liv Tyler, Amy Brenneman en Carrie Coon – kon vorig jaar al rekenen op de Critics’ Choice TV Award voor beste nieuwe serie.

In het tweede seizoen van The Leftovers – dat vier jaar na de Vervoering en een jaar na de gebeurtenissen in seizoen 1 plaatsvindt – zijn voormalig politiecommissaris Kevin Garvey en zijn gezin naar Jarden in Texas verhuisd. Dit stadje van bijna 10.000 inwoners wordt ook ‘Miracle’ genoemd omdat het de enige plaats in de VS is waar niemand verdwenen is. Kevin raakt er bevriend met zijn buren, de familie Murphy, en hoopt in Jarden eindelijk rust en vrede te vinden. Helaas voor Kevin wordt hij al snel belaagd door nieuwe demonen zoals de geest van Patti Levin. Ook wordt hij persoonlijk getroffen door een nieuw gebeuren dat verband lijkt te houden met De Vervoering. Intussen heeft Kevins vervreemde vrouw Laurie in New York gebroken met de Guilty Remnant: de stilzwijgende, in het wit gehulde en kettingrokende nihilisten. Samen met haar zoon Tom probeert ze Guilty Remnant-rekruten te redden en te herprogrammeren. De gevolgen blijken enorm…

HBO-abonnees kunnen zich vanaf 5 oktober opmaken voor een nieuw seizoen van The Leftovers. Gelijktijdig met de Amerikaanse uitzending is elke nieuwe aflevering in de nacht van zondag op maandag om 3:00 uur te volgen via HBO Nederland. De maandagavond om 20:30 uur wordt dezelfde aflevering ook uitgezonden. Daarnaast kiezen HBO-abonnees zelf een geschikt moment met behulp van HBO On Demand en HBO GO: de online streamingdienst waarmee de series, films en documentaires van HBO te bekijken zijn via computer, tablet, smartphone en bepaalde Smart TV’s.

~ door pietboon op 18/08/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: