Ziggo informeert klanten over ernstige aanvallen op netwerk

Het Ziggo netwerk wordt sinds enkele dagen geconfronteerd met een reeks DDos aanvallen. Dit zijn aanvallen waarbij een enorme hoeveelheid dataverkeer naar de Ziggo servers wordt gestuurd die daardoor overbelast raken. Het gevolg is dat veel klanten van Ziggo tijdelijk geen toegang hebben tot Internet.

Ziggo beschouwt de aanvallen als zeer ernstig. Er wordt door Ziggo dag en nacht gewerkt om het netwerk en de klanten te verdedigen tegen deze reeks DDoS aanvallen. Ze kunnen hierover geen nadere details vrijgeven aangezien zij helaas nog meer aanvallen verwachten.

Voor de Ziggo klanten is het volgende van belang. Om de aanvallen af te slaan, zal Ziggo een aantal veranderingen in het netwerk doorvoeren. Dit zal er toe leiden dat het modem bij een aantal van de klanten door Ziggo opnieuw wordt opgestart. Daardoor zal het betreffende modem maximaal enkele minuten uit de lucht zijn. Gedurende deze korte tijd heeft de klant geen toegang tot Internet.

Ziggo betreurt deze korte onderbreking van de service, die helaas onvermijdelijk is. Ze vragen de klanten om begrip hiervoor in deze uitzonderlijke situatie.

Intussen zijn meerdere video’s geplaatst op sociale media die bedreigingen aan het adres van Ziggo bevatten. Ziggo neemt deze bedreigingen serieus en heeft aangifte gedaan. Er is inmiddels een diepgaand onderzoek gestart waarin zij samenwerken met verschillende instanties, zoals het Nationaal Cyber Security Centrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De bedreigingen en de aanvallen zijn onaanvaardbaar, aldus Ziggo.

~ door pietboon op 20/08/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: