RTL zet kleine kabelbedrijven verder onder druk over RTL Z

De uitzendingen van RTL Z zullen na de lancering van RTL Z als apart televisiestation, op 7 september, niet meer te zien zijn op RTL 7. Het was de oorspronkelijke bedoeling dat RTL 7 overdag de programma’s nog een aantal maanden zou overnemen. Met deze verandering zet RTL de kleine kabelbedrijven, die het nieuwe RTL Z niet doorgeven, verder onder druk. RTL 7 valt weg als alternatief voor de abonnees van die kabelbedrijven.

RTL Z zal, vanwege de extreme doorgiftevoorwaarden van RTL, niet te zien zijn bij kleine kabelbedrijven zoals DELTA, Caiway, SKV en KabelNoord. Ook zal RTL Z niet bij CanalDigitaal te zien zijn. RTL Nederland eist doorgifte op kanaal 11,  zo niet dan wordt de doorgiftevergoeding – die toch al hoger is dan normaal – nog een keer verhoogd. Kanaal 11 wordt bij deze aanbieders al veelal ingenomen door de regionale zender of door FOX. Hierdoor wordt RTL Z onbetaalbaar voor deze kabelbedrijven, zonder de abonnementsgelden te verhogen.

Lees ook: “Ik kijk liever wél via kanaal 678, dan niet via kanaal 11”

RTL Z zal vooral een kanaal zijn dat overdag wordt bekeken. De originele plannen, waarbij de uitzendingen overdag ook op RTL 7 te zien zouden zijn, had de abonnees van de kleine kabelbedrijven in staat gesteld deze programma’s te kunnen blijven bekijken. Hier steekt RTL Nederland nu een stokje voor. Om de programma’s van RTL Z te kunnen bekijken, moet je RTL Z kunnen ontvangen. RTL Z is vanaf 7 september alleen te zien bij KPN, op kanaal 11, en bij Ziggo op kanaal 12. En ja, Ziggo heeft in het afgelopen jaar haar abonnement tweemaal in prijs moeten verhogen.

~ door pietboon op 03/09/2015.

Eén reactie to “RTL zet kleine kabelbedrijven verder onder druk over RTL Z”

  1. […] Lees ook: RTL zet kleine kabelbedrijven verder onder druk over RTL Z […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: