UPDATE: Valse start RTL Z

Sinds vandaag is RTL Z gelanceerd, maar met een valse start. RTL Z is niet alleen bij vele kabelbedrijven niet te zien, ook is de zender niet beschikbaar in het ongecodeerde aanbod van Ziggo. Hierdoor is men in nog meer huishoudens niet te zien. Ook zendt de nieuwszender geen ontbijtprogramma uit, zo is er in de ochtenduren geen live nieuws te zien.

RTL Z is alleen te zien bij Ziggo, KPN, Telfort en Vodafone. Andere aanbieders, zoals Delta, Caiway, Canal Digitaal, en Digitenne, geven de zender nog niet door, veelal door de doorgiftevereisten van RTL Nederland waaraan men niet kan voldoen.

Lees ook: RTL zet kleine kabelbedrijven verder onder druk over RTL Z

De zender is wel bij Ziggo te zien. Alhoewel RTL doorgifte in het basispakket heeft afgedwongen, is deze zender toch niet te zien in het ongecodeerde digitale aanbod van Ziggo. Hierdoor worden niet alle digitale abonnees van Ziggo bereikt, meer dan 800 duizend Ziggo abonnees zijn hierdoor verstoken van RTL Z.

Update: RTL en Ziggo hebben op 7 september overleg gevoerd en hieruit is het resultaat dat RTL Z binnenkort ongecodeerd bij Ziggo wordt doorgegeven. Bron: TotaalTV.nl

Inmiddels wordt RTL Z ongecodeerd doorgegeven bij Ziggo op kanaal 975. Vanaf 15 september zal kanaal 12 ongecodeerd worden doorgegeven.

RTL Z blijkt daarnaast pas dagelijks vanaf 08:30 uur te gaan uitzenden. Zo heeft de eerste nieuwszender van Nederland geen ontbijtnieuws. Het nieuws van RTL4 wordt niet eens integraal doorgegeven. In de ochtend worden herhalingen van de dag ervoor uitgezonden.

Update: RTL Z is ook op het Binnenhof niet te ontvangen via de televisie.

~ door pietboon op 07/09/2015.

Eén reactie to “UPDATE: Valse start RTL Z”

  1. Bij KPN inderdaad op 11, maar de HD variant, die vanaf 701 zitten, zit Z niet op 711, maar op 731. Bij de HD kanalen speciaal voor Glas, die vanaf 661 zitten, ontbreekt de zender.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: