Film1 10-daagse van de Nederlandse Film

Van 23 september t/m 2 oktober kunnen liefhebbers van de Nederlandse film hun hart ophalen bij Film1. Tien dagen lang toont de zender elke dag om 20:30 op Film1 Spotlight het beste wat de Nederlandse cinema te bieden heeft.

Tegelijk met de 35ste editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht brengt Film1 hiermee een ode aan de Nederlandse filmkunst. De 10-daagse zal op Film1 Premiere groots afgesloten worden met de best bezochte Nederlandse film van 2015 ‘Michiel de Ruyter’.

Het thema van het NFF 2015 is ‘Grenzeloos Nederlands’. Film1 laat in de Film1 10-daagse van de Nederlandse film met een paar parels van eigen bodem zien dat er inderdaad geen grens te ver is voor Nederlandse filmproducties. De release van ‘Supernova’, van regisseur en scenarist Tamar van den Dop, vond bijvoorbeeld plaats op het Internationaal Filmfestival van Berlijn. En ‘Lucia de B.’ was in 2014 zelfs de Nederlandse inzending voor de Oscar voor Buitenlandse Film.

Enkele titels uit de Film1 10-daagse van de Nederlandse film hebben inmiddels hun Gouden Kalf-nominaties binnen. Kim van Kooten is dit jaar voor een Gouden Kalf genomineerd voor Beste Actrice voor haar rol in het romantisch drama ‘Onder het hart’. Ook Frank Lammers weet zich verzekerd van een nominatieplaats voor Beste Acteur voor zijn rol in ‘Michiel de Ruyter’.

Voor het eerst op de Nederlandse televisie in september:

INFILTRANT – Drama met Nasrdin Dchar als een politieagent die undercover gaat bij een Marokkaanse drugsfamilie waar hij zich meer thuis voelt dan hem lief is.

ONDER HET HART – Liefdesdrama van de hand van Nicole van Kilsdonk. Kim van Kooten is net verliefd geworden op een onlangs gescheiden huisarts, wanneer het noodlot toeslaat. Ook met Koen de Graeve, Frank Lammers en Lies Visschedijk.

MICHIEL DE RUYTER – Het levensverhaal van Nederlands grootste zeeheld in de 17de eeuw, Michiel de Ruyter. In de hoofdrol Frank Lammers, geflankeerd door Rutger Hauer, Egbert Jan Weeber en Barry Atsma.

De volledige line-up van de Film1 10-daagse van de Nederlandse film:

  • Woensdag 23 september Infiltrant Film1 Spotlight 20:30
  • Donderdag 24 september Lucia de B Film1 Spotlight 20:30
  • Vrijdag 25 september Mannenharten Film1 Spotlight 20:30
  • Zaterdag 26 september Supernova Film1 Spotlight 20:30
  • Zondag 27 september Onder het Hart Film1 Spotlight 20:30
  • Maandag 28 september Helium Film1 Spotlight 20:30
  • Dinsdag 29 september De Poel Film1 Spotlight 20:30
  • Woensdag 30 september Wonderbroeders Film1 Spotlight 20:30
  • Donderdag 1 oktober Nena Film1 Spotlight 20:30
  • Vrijdag 2 oktober Michiel de Ruyter Film1 Premiere 20:30

Overige premières in september

Naast deze parels van eigen bodem biedt Film1 op 5 kanalen, Film1 Go en Film1 On Demand vrijwel dagelijks een filmpremière. Zo is op 4 september ‘The Maze Runner’ voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien. Op 5 september beleeft ‘Homies’ zijn tv-première bij Film1 (eveneens ontvanger van de Gouden Film.) Verder staan onder meer ‘Pacific Rim’ (19 september) en het derde seizoen van de Zweeds/Deense hitserie ‘The Bridge (27 september) geprogrammeerd.

~ door pietboon op 10/09/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: