SBS voortvarend van start met HbbTV


SBS geeft al sinds 2013 HbbTV content door via haar kanalen, maar sinds eind augustus van dit jaar de doorgifte ook bij een deel van de Ziggo abonnees is ingevoerd gaan de ontwikkelingen in sneltreinvaart. Met de start van de Champions League bij SBS is er aanvullende info bij de wedstrijd beschikbaar via HbbTV, deze week komt er ook aanvullende content bij VT Wonen, en er wordt ook al extra content ter ondersteuning van ING reclames meegezonden.


Tijdens de Champions League wedstrijden voegt SBS via HbbTV aanvullende informatie toe aan de voetbaluitzendingen, zoals statistieken, de opstelling en een wedstrijdverslag. Tijdens het raadplegen van de informatie kan gewoon worden verdergekeken naar de wedstrijd.

ING biedt via HbbTV van SBS op dit moment twee leuke videos aan met uitleg over contactloos betalen en over vingerafdrukherkenning op de mobiele telefoon. Deze nieuwe en snelle technieken passen goed in een omgeving zoals HbbTV.

Vanaf 28 september is Viktor Brand weer op de zondagavond van 18:30 tot 19:30 terug met “vtwonen” op SBS6. Ook voor dat programma is aanvullende content opgenomen die beschikbaar komt via HbbTV. Zo zal in één van de videos de smart tv zelf ook centraal staan.

HbbTV van SBS is beschikbaar bij Ziggo (in het oud UPC verzorgingsgebied), Digitenne, Canal Digitaal, KabelNoord en Kabelnet Veendam. HbbTV is een hybride tussen televisiekijken en internetdiensten, beschikbaar op Smart TV’s. Om van HbbTV gebruik te kunnen maken dient men te beschikken over een televisietoestel dat HbbTV ondersteunt en moet deze met het internet zijn verbonden.

~ door pietboon op 16/09/2015.

Eén reactie to “SBS voortvarend van start met HbbTV”

  1. Hier wel de normale hbbtv van sbs maar niet zoals op plaatje, dus geen cl gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: