FIA Formule E vanaf oktober bij Sport1

Sport1 heeft de televisierechten verworven van het FIA Formula E Championship, rechten die dit afgelopen seizoen in handen waren van FOX Sports, en versterkt hiermee de positie als de motorsportzender. Formula E is het baanbrekende FIA single-seater kampioenschap en ’s werelds eerste volledig elektrische raceserie die afgelopen jaar zijn debuut had.

De rechten zijn voor alle 11 rondes inclusief de vrije trainingen, kwalificaties, en natuurlijk de race. Het tweede seizoen van de FIA Formula E Championship begint op 24 oktober 2015 in Beijing en gaat door tot de seizoensfinale, een “double-header” in Londen. Het seizoen zal uitgevochten worden op 10 unieke stratencircuits, in de centra van ’s werelds grootste steden zoals Parijs, Buenos Aires en Berlijn.

Het kampioenschap wordt gestreden door 10 teams, elk met twee rijders. Onder de rijders vinden we bekenden uit de werled van de F1, zoals Jacques Villeneuve (1997 wereldkampioen), Nick Heidfeld en Nelson Piquet Jr (de huidige kampioen), maar ook 2014 World Endurance kampioen Sebastien Buemi en 2013 Le Mans 24 Hours winnaar Loic Duval. Andere beroemde coureurs zijn Nicolas Prost (Alain’s zoon) en Bruno Senna (Ayrton’s neef).

In het afgelopen eerste seizoen gebruikte alle team nog identieke auto’s. Vanaf dit tweede seizoen zal de Formule E een “open kampioenschap” worden, waarbij teams en fabrieken de mogelijkheid krijgen hun eigen elektrische innovaties tentoon te spreiden.

FIA Formula E Championship 2015/2016 seizoen:

– Ronde 1: Beijing, China, 24 oktober 2015
– Ronde 2: Putrajaya, Maleisië, 7 november 2015
– Ronde 3: Punta del Este, Uruguay, 19 december 2015
– Ronde 4: Buenos Aires, Argentinië, 6 februari 2016
– Ronde 5: locatie volgt, 19 maart 2016
– Ronde 6: Long Beach, USA, 2 april 2016
– Ronde 7: Parijs, Frankrijk, 23 april 2016
– Ronde 8: Berlijn, Duitsland, 21 mei 2016
– Ronde 9: Moskou, Rusland, 4 juni 2016
– Ronde 10 en11: Londen, UK, datum volgt

~ door pietboon op 18/09/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: