NOS Journaal-app wordt NOS Play

Wie op ‘NOS’ zoekt in de App-store, komt vanaf vandaag ook de NOS Play-app tegen. Het gaat hier om de oude NOS Journaal-app waar Digitale Media af en toe in experimenteert met nieuwe technologie. Met de laatste update heeft de app dus ook een nieuwe naam gekregen: NOS Play.

Dat was nodig omdat de naam ‘NOS Journaal’ de lading niet mee dekte. Met de app kon je al de laatste nieuws- en sportuitzendingen terugkijken op je mobiel of op je tv. Nieuw in de versie die beschikbaar is per vandaag, is de mogelijkheid om push-berichten te ontvangen bij de start van nieuws- en sport-livestreams. En een pushbericht heeft altijd een afzender. Om te voorkomen dat gebruikers van ‘NOS Journaal’ een bericht krijgen dat er een livestream van Sport is gestart, is de naam veranderd naar NOS Play.

Proeftuin voor technologieën die bij goed resultaat uiteindelijk in de ‘grote’ NOS-app kunnen worden opgenomen
Het is dus geen nieuwe app. Maar helemaal ‘oude wijn in nieuwe zakken’ is het ook niet, want de app bevat dus wel een nieuwe functionaliteit. De app heeft een relatief kleine gebruikersgroep en dat maakt hem geschikt als ‘proeftuin’ voor technologieën die bij goed resultaat uiteindelijk in de ‘grote’ NOS-app kunnen worden opgenomen. Zo wordt er in de NOS Play-app ook al geëxperimenteerd met Chromecast-support.

Om teleurstellingen onder Android-gebruikers alvast te voorkomen: de voormalige NOS Journaal-app is en blijft alleen beschikbaar voor iOS

bron: NOS

~ door pietboon op 21/09/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: