NPO vernieuwt Android-app

Groter aanbod aan video’s, overzichtelijk design en beter toegespitst op moment van de dag en apparaat: de Android NPO-app is vanaf vandaag vernieuwd. De NPO probeert zo beter aan te sluiten op het kijk- en luistergedrag van de bezoeker op mobiel en tablet.

De gebruikersomgeving op mobiel en tablet is volledig herzien. Het menu is vereenvoudigd waardoor de gebruiker minder hoeft te zoeken naar programma’s. Daarnaast wordt je door de dag heen verrast door het aanbod van de NPO. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om programma’s terug te kijken of live te kijken naar de NPO-kanalen.

De selectie van uitgelichte programma’s en fragmenten is in deze versie toegespitst op het apparaat (tablet of telefoon) waarop de app wordt gebruikt:

De mobiele versie van de app geeft snel en makkelijk een overzicht van de dag en heeft een focus op korte video’s en fragmenten. Per dagdeel wisselt het programma-aanbod op de smartphone zodat het zo veel mogelijk aansluit op de kijkbehoefte van de gebruiker. Daarnaast blijft natuurlijk ook de vertrouwde Gemist-functionaliteit bestaan, waar volledige programma’s teruggekeken kunnen worden.

De tabletversie van de app is meer gericht op het kijken naar de livestreams van NPO 1, 2, en 3 en het terugkijken van volledige uitzendingen. Ook fragmenten kunnen op de tablet worden bekeken. De nieuwe opzet geeft de NPO ook de mogelijkheid om bij belangrijke evenementen, zoals Prinsjesdag of de gouden race van Dafne Schippers, op de voorpagina van de app de livestream aan te bieden. Voorheen was dit niet mogelijk binnen de NPO-app.

Een update van de iOS app naar vrijwel dezelfde gebruikersomgeving staat gepland voor begin 2016.

~ door pietboon op 22/09/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: