Eerste successen reddingspoging NPO Radio 6 

De NPO heeft vandaag bekend gemaakt dat vanaf 1 januari NPO Radio 6 Soul & Jazz verder gaat als NPO Soul & Jazz met alleen tussen 19 en 23 uur gepresenteerde programma’s. De overige uren worden gevuld met non-stop muziek. Ook de NPO Soul & Jazz Awards zijn voorlopig gered.

Dit zijn de eerste, nog kleine overwinninkjes naar aanleiding van vele acties voor het volledige behoud van de zender.

Vanaf 1 januari 2016 hoort de luisteraar zowel classics als nieuwe soul- en jazzmuziek op de nieuwe themazender NPO Soul & Jazz, die om politieke redenen geen Radio 6 meer mag heten, maar opvallend genoeg ook geen label Radio 2 krijgt.

De zender NPO Radio 2 zal in de zomer van 2016 uitgebreid verslag doen van het North Sea Jazz Festival. Het is niet duidelijk waarom dit niet op de opvolger van Radio 6 kan worden uitgezonden. De invulling van de programma’s (en presentatoren) vindt in nauwe samenwerking met de omroepen plaats. Daarnaast zal NPO Radio 2 vanaf januari iedere zaterdagavond een soulnight uitzenden, ook dat programma had op de opvolger van Radio 6 kunnen worden uitgezonden.

Vooruitlopend op besluitvorming over de beëindiging van de huidige NPO Radio 6 door de staatssecretaris van OCW heeft de NPO de afgelopen periode gekeken op welke manier het genre Soul & Jazz het best mogelijk kan worden geprogrammeerd. Dat gebeurt enerzijds via de nieuwe digitale themazender NPO Soul & Jazz en anderzijds op de hoofdzender NPO Radio 2.
NPO Radio 2 zendermanager Jurre Bosman hierover:

‘We zijn in overleg met de omroepen over de invulling van de live gepresenteerde avondprogramma’s. Wie welk programma gaat presenteren wordt op een later moment bekend gemaakt’

NPO Soul & Jazz is als themazender verbonden met NPO Radio 2. Jurre Bosman:

‘Vast staat dat er veel aandacht zal zijn voor de levendige Nederlandse soul- en jazzscene en voor livemuziek op de Nederlandse podia. We putten uit de rijke omroeparchieven, zodat we dagelijks bijzondere live-opnamen kunnen laten horen van het North Sea Jazz Festival en andere concerten en festivals. Ook worden volgend jaar de NPO Soul & Jazz awards weer uitgereikt.’

~ door pietboon op 30/09/2015.

Eén reactie to “Eerste successen reddingspoging NPO Radio 6 ”

  1. […] opgeroepen de voorgenomen sluiting van NPO Radio 6 terug te draaien. Hieronder de gehele brief. Vandaag maakte de NPO de nieuwe plannen bekend, omtrent de toekomst van Jazz bij de NPO. Die plannen zijn zo halfslachtig dat onduidelijk is welk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: