Broadcast Partners zorgt voor kleur op de DAB+ radio’s 

  
Steeds meer zenders op de regionale multiplexen van DAB+ zenden visuals mee met het audiosignaal, die met DAB+ radio’s met een kleurenscherm te zien zijn. Deze visuals worden mede mogelijk gemaakt door Broadcast Partners, die de regionale multiplexen exploiteert. DAB+ is digitale radio waarvoor geen abonnement of internet nodig is, gewoon in de ether.

Deze week is het de Week van de Digitale Radio, en dit jaar valt die week vlak na een grote uitbreiding van het aantal beschikbare zenders. Per 1 september zijn namelijk de regionale publieke en commerciele zenders ook via DAB+ beschikbaar, en vanaf 1 november volgen er nog meer. In de verschillende regios zijn dan 45 of meer radiozenders via DAB+ te ontvangen.

In tegenstelling van de nationale publieke en commerciele multiplexen, worden de regionale multiplexen door Broadcast Partners geexploiteerd. Aan hen zijn  alle vijf regios vergund na een openbare aanbesteding.

Broadcast Partners heeft het voor hun klanten mogelijk gemaakt om visuals mee te sturen met de uitzending. De omroepen maken zelf de keuze of ze dit doen, maar de AerOn software van Broadcast Partners geeft allen de mogelijkheid. En velen zijn daarmee, vlak voor of in de actieweek, begonnen.

De visuals worden nu al getoond door Radio Noord, Radio Drenthe, NH Radio, Omroep Gelderland, Omroep Zeeland, Puur NL, Radio 8FM, Radio Continu, Joy Radio, RADIONL, Waterstad FM en FreezFM Pop Rock.

   
 

~ door pietboon op 06/10/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: