NHL rookie Daniel Sprong live op FOX Sports

De Nederlandse ijshockeyer Daniel Sprong (18) begint het nieuwe NHL-seizoen in de selectie van de Pittsburgh Penguins. Het duel tegen Dallas Stars is in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 oktober om 02.30 uur rechtstreeks te zien op FOX Sports 4. Als de ‘rookie’ speelminuten krijgt is het voor het eerst in meer dan 30 jaar dat een in Nederland geboren speler uitkomt in de grootste ijshockeycompetitie ter wereld.

De geboren Amsterdammer Sprong verhuisde op 7-jarige leeftijd met zijn ouders naar Canada. In juni van dit jaar werd hij gekozen door Pittsburgh Penguins in de jaarlijkse ‘draft’ van de NHL, waarin clubs hun talenten mogen kiezen. Pittsburgh Penguins behoort tot de grootste clubs in de NHL en heeft met aanvoerder Sidney Crosby een absolute superster van de NHL in de ploeg.

Als Daniel Sprong in de nacht van donderdag op vrijdag speelminuten krijgt in de openingswedstrijd tegen Dallas Stars, dan is hij de eerste in Nederland geboren speler in de NHL sinds Ed Kea. Kea speelde tussen 1974 en 1979 voor de Atlanta Flames en tussen 1979 en 1983 voor de St. Louis Blues.

De nachtbrakers zitten donderdagavond en -nacht überhaupt goed bij FOX Sports. Naast het NHL ijshockey is er ook volop live voetbal met WK kwalificatiewedstrijden Bolivia – Uruguay (21.00 FOX Sports 2), Venezuela – Paraguay (23.00 FOX Sports 2) Chili – Brazilië (01.30 FOX Sports 2) en Argentinië – Ecuador (02.00 FOX Sports 7). Voor de liefhebbers is er ook MLB honkbal met Toronto Blue Jays – Texas Rangers (21.30 FOX Sports 4) en Kansas City Royals – Houston Astros (01.30 FOX Sports 8) of NFL football: Houston Texans – Indianapolis Colts (02.25 FOX Sports 6).

~ door pietboon op 07/10/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: