KPN maakt Netflix kijken nog makkelijker


KPN voegt Netflix toe aan zijn Interactieve TV menu. Hiermee wordt Interactieve TV van KPN de eerste televisiedienst in Nederland waarmee zowel traditionele televisie als Netflix gekeken kan worden. Met de Netflix applicatie in het menu wordt het nog makkelijker voor klanten om te kijken naar hun favoriete series en films via Netflix. KPN heeft hierover een overeenkomst bereikt met de populaire Amerikaanse internettelevisiedienst, bekend van series als House of Cards, Orange Is the New Black en Narcos.

Klanten die een abonnement hebben of afsluiten op Netflix kunnen met hun logingegevens straks via het menu van Interactieve TV direct toegang krijgen tot Netflix. Vanaf eind oktober start KPN met de transitie van de eerste 20.000 klanten waarna de dienst gefaseerd wordt uitgerold. Klanten worden geïnformeerd wanneer de dienst voor hen beschikbaar wordt. Netflix wordt ook gefaseerd geïntegreerd in de Interactieve TV menu’s van Telfort en XS4ALL.

“Ons kijkgedrag verandert omdat we steeds meer zelf willen bepalen wanneer we onze favoriete serie willen kijken. Dat zie je ook terug aan de populariteit van Netflix. Door de Netflix applicatie aan te bieden via KPN Interactieve TV, maken we tv-kijken nog leuker en makkelijker en verbeteren we de gebruikservaring van onze klanten”, aldus Frank van der Post, Chief Commercial Officer bij KPN.

“Nederlanders zijn fervente Netflix kijkers. Dankzij onze samenwerking met KPN wordt het nog makkelijker om Netflix aan te zetten”, zegt Joris Evers, vice president en hoofd communicatie voor Europa, Midden Oosten en Afrika bij Netflix.

Integratie van de Netflix applicatie is de meest recente van een reeks innovaties op het gebied van tv-kijken van KPN. Na populaire functionaliteiten als live TV pauzeren, Begin Gemist en tv-kijken buitenshuis, introduceert KPN momenteel via het Interactieve TV menu ook de tv- innovatie Méér TV. Hiermee kunnen klanten via hun Interactieve TV menu direct navigeren naar apps zoals youtube, nu.nl, Buienradar en straks ook Netflix. Méér TV wordt ook gefaseerd beschikbaar gemaakt voor KPN-, Telfort- en XS4ALL- klanten. Voor meer informatie over Méér TV klik hier.

Eind juni had KPN 1,74 miljoen IPTV klanten in Nederland en daarmee heeft KPN een marktaandeel van 28%.

~ door pietboon op 14/10/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: