Cricket toont de kracht van Over-the-Top sportdiensten

Het afgelopen weekend was, en het komende weekend is, Test Match Cricket te zien op de Eurosport Player. Alhoewel deze sport een relatief kleine schare fans in Nederland heeft, toont juist deze sport de kracht aan van de Over-the-Top diensten zoals de Eurosport Player. Naast de Eurosport Player kent Nederland de Sport1 Go en de Fox Sports Go over-the-top sportdienst. Voor alle drie is een abonnement nodig.

Eurosport heeft de rechten van de test match serie tussen Sri Lanka en West Indies. Een test match serie is een reeks wedstrijden tussen twee landenteams in één thuisland over twee volledige innings. Hierdoor kunnen dergelijke wedstrijden tot wel vijf dagen duren, maar soms ook maar drie dagen. Door deze onzekerheid in duur, is dit moeilijk voor de sportzenders om te plannen op de reguliere kanalen. Daarbij opgeteld dat er maar een kleine doelgroep is, leent deze sport zich perfect voor een Over-the-Top dienst.

De kanalen zijn ook uitermate geschikt voor een overschot aan aanbod. Zo zendt FOX Sports alle Duitse Bundesligawedstrijden per speelronde uit, en hetzelfde doet Eurosport met de Franse Ligue 1 en Italiaanse Serie A. De wedstrijden die niet op televisie getoond worden, zijn over-the-top beschikbaar. Dit is wel vaak met origineel commentaar of geen commentaar.

Zowel Sport1 als Eurosport leveren via hun Over-the-Top dienst ook tijdens de wedstrijd, in beeld, extra statistieken. Zo worden tweede scherm diensten geïntegreerd in het live verslag.

De tweede Test tussen Sri Lanka en de West Indies is van 22 oktober tot en met uiterlijk 26 oktober iedere dag vanaf 06:30 uur te zien op de Eurosport Player met Engelstalig commentaar.

~ door pietboon op 19/10/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: