Ons mysterieuze brein in beeld: ‘Brain Surgery Live’

In ‘Brain Surgery Live’ is National Geographic Channel getuige van een hedendaags medisch wonder: een diepe hersenstimulatie-operatie. In volledig wakkerere toestand wordt bij de patiënt elektroden ingebracht via kleine gaatjes in het achterhoofd ter bestrijding van de symptomen van de ziekte van Parkinson. Naast de verslaglegging van de Deep Brain Stimulation-operatie (DBS) werpt het programma ook een licht op het meest complexe en mysterieuze orgaan in het menselijk lichaam. Aanstaande zondag wordt de delicate procedure in een ziekenhuis in Ohio, Verenigde Staten uitgevoerd.

Het twee uur durende programma is de volgende dag, maandag 26 oktober, om 23.00 uur te zien op National Geographic Channel.


Tijdens de bijzondere ingreep is de patiënt volledig bij kennis en in staat om met de neurochirurgen en neurologen te spreken. Omdat de patiënt wakker is weten de neurologen waar ze de elektroden moeten plaatsen en kunnen ze testen uitvoeren om te bepalen of ze de juiste gebieden van de hersenen hebben gelokaliseerd. In de high-tech operatiekamer van het UH Case Medical Center in Cleveland worden camera’s in de chirurgische instrumenten geïnstalleerd zodat de kijkers precies zien waar de artsen mee bezig zijn en krijgen ze een indrukwekkend beeld van de wonderen en de complexiteit van de hersenen.

~ door pietboon op 25/10/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: