Nieuw-Zeeland tegen Australië in droomfinale WK Rugby op RTL7

Op vrijdag 18 september begon het WK Rugby 2015 met de openingswedstrijd tussen thuisland Engeland en Fiji. Inmiddels zijn we 43 dagen en 46 wedstrijden verder en is het tijd voor de finale. De wereldkampioen van 2011 Nieuw-Zeeland staat aankomende zaterdag, 31 oktober, opnieuw in de eindstrijd en daarin nemen de All Blacks het op tegen aartsrivaal Australië.

Zaterdag 31 oktober vanaf 16.00 uur op RTL7


Beide landen wonnen al twee keer de wereldtitel en staan voor de vierde keer in de finale. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een historische finale.

Dat Nieuw-Zeeland in de finale staat, is geen verrassing. Het team van coach Steve Hansen is de grote favoriet voor de wereldtitel. In de poulefase werden alle wedstrijden met het grootste gemak gewonnen, maar vooral in de kwartfinales maakten de All Blacks grote indruk door Frankrijk met liefst 62-13 te verslaan. De hoogste score ooit in een kwartfinale van een WK Rugby. Ook Zuid-Afrika kon Nieuw-Zeeland in de halve finales niet verslaan, waardoor de All Blacks net als vier jaar geleden in de finale staan.

Australië is de tegenstander van Nieuw-Zeeland in de finale. De Wallabies begonnen in de loodzware poule met onder meer Engeland en Wales. Australië wist de groep vol overtuiging te winnen. De winnaar van de WK’s in 1991 en 1999 versloeg vervolgens Schotland met het nodige fortuin en had vervolgens in de halve finales minder moeite met Argentinië.

Australië speelde in de historie van het WK drie keer tegen Nieuw-Zeeland. In 1991 en 2003 wonnen de Wallabies in de halve finales. Vier jaar geleden was Nieuw-Zeeland in de halve finales te sterk.

De voorbeschouwing op de finale begint zaterdag om 16.00 uur. De aftrap op Twickenham is om 17.00 uur. Presentator Marcel Maijer wordt bijgestaan door vaste analist JayJay Boske en politicus en groot rugbyliefhebber Fred Teeven.

~ door pietboon op 29/10/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: