Premier 12 Honkbal live op FOX Sports

FOX Sports doet live verslag van de Premier 12, het prestigieuze honkbaltoernooi dat van zondag 8 tot en met zaterdag 21 november wordt gespeeld in Taiwan en Japan. De twaalf beste landen van de wereldranglijst nemen deel aan de Premier 12, waaronder ook Nederland. Gastheer Japan en Zuid-Korea openen het toernooi op zondag 8 november in het Sapporo Dome in Japan. FOX Sports doet live verslag van alle wedstrijden van het Nederlandse team en van de finale. Commentaar wordt verzorgd door Ronald van Dam.

Nederland heeft zich als nummer vijf van de wereldranglijst geplaatst voor de Premier 12 en speelt zijn eerste wedstrijd in Taiwan op 9 november tegen gastheer Chinese Taipei. Vervolgens neemt Nederland het nog op tegen Cuba (11 november), Italië (12 november), Puerto Rico (14 november) en Canada (15 november). Tijdens het toernooi plaatsen de beste acht landen zich via de groepsfase voor de kwartfinales, die worden gespeeld in Taiwan. De beste vier teams reizen daarna door naar Japan voor de halve finales en de finale (21 november). Voor de winnaar ligt 1 miljoen dollar klaar, oftewel ruim 900.000 euro.

Het Nederlands honkbalteam, dat internationaal opereert onder de naam Team Kingdom of The Netherlands, staat onder leiding van Hensley Meulens. Meulens vormt een koppel vormen met Steve Janssen, die vorig jaar met het Nederlands team de Europese titel veroverde. Meulens is sinds 2010 slagcoach in de MLB van San Francisco Giants, waarmee hij in 2010, 2012 en 2014 de World Series won.

In De Premier12 komen geen Major League spelers in actie. Alleen spelers die geen deel uitmaken van de eerste selectie van 40 man bij hun Amerikaanse profclub krijgen toestemming van de MLB om deel te nemen. Nederland zal het hierdoor in ieder geval moeten stellen zonder pitcher Kenley Jansen en binnenvelders Didi Gregorius, Xander Bogaerts en Jonathan Schoop. De definitieve selectie van Team Kingdom of The Netherlands ziet er als volgt uit:

Team Kingdom of The Netherlands
Pitchers (13): Mike Bolsenbroek, Rob Cordemans, Bayron Cornelisse, Berry van Driel, Kevin Heijstek, Jair Jurrjens, Diegomar Markwell, Shairon Martis, Loek van Mil, Jim Ploeger, Tom Stuifbergen, Juan Carlos Sulbaran en Orlando Yntema.

Catchers (3): Gianison Boekhoudt, Dashenko Ricardo en Shawn Zarraga.

Binnenvelders (8): Yurendell de Caster, Carlton Daal, Andruw Jones, Dwayne Kemp, Sharlon Schoop, Curt Smith, Hainley Statia en Gianfranco Wawoe.

Buitenvelders (4): Wladimir Balentien, Christopher Garia, Randolph Oduber en Kalian Sams

~ door pietboon op 02/11/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: