NLziet begint proef en voegt “live tv” en “begin gemist” toe

logoVandaag begint NLziet met een proef onder haar abonnees waarbij extra televisiediensten worden aangeboden via de app. De proef behelst onder andere live tv kijken en een programma vanaf het begin kijken als deze als gestart is. Hiermee wordt de NLziet app een volwaarddige Over-the-Top applicatie, waarmee kabelbedrijven buiten spel gezet kunnen worden. Deze week lanceerde KPN met KNP Play. een soortgelijke dienst.

De proef met de nieuwe NLZiet app, die voorlopig alleen voor iOS beschikbaar is, geeft de abonnees van NLZiet de mogelijkheid om live televisie te kijken van 10 Nederlandse zenders. Indien het programma al even bezig is, kan je direct terug naar het begin van het programma. Je krijgt de mogelijkheid programma-alerts in te stellen, zodat je en melding krijgt bij aanvang. En het terugkijken van programma’s, een dienst waarmee NLZiet begon, kan in de proef gemakkelijk vanuit de gids.

De NLZiet app krijgt dus mogelijkheden die je ook terugvindt in de Horizon app van Ziggo en in KPN Play. Het grote verschil is dat NLZiet minder zenders aanbiedt. KPN Play. en het vernieuwde NLZiet geeft kijkers de mogelijkheid om zonder kabeltelevisie abonnement televisie te kijken, ideaal voor jongeren en studenten, en een mooi alternatief voor Digitenne. Via Apple TV of Chromecast zijn de beelden dan ook op televisieschermen te bekijken.

Als onderdeel van de proef wordt ook gekeken naar het prijskaartje. Op dit moment kost NLZiet met €8 per maand ongeveer hetzelfde als on demand diensten zoals Netflix en Videoland. Zeer waarschijnlijk wordt de prijs, vanwege de extra diensten verhoogd. Ter vergelijking, KPN Play. met een dubbel aantal zenders gaat €15 per maand kosten.

Twitter poll

~ door pietboon op 04/11/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: