Oplossingen klimaatverandering in ‘Global Meltdown’ op NGC

Wetenschapper, bouwkundig ingenieur, komiek en acteur Bill Nye loopt samen met therapeut Arnold Schwarzengger door vijf rouwfasen om het klimaatprobleem te verwerken. Ondertussen vertelt hij wat er mis is gegaan met onze planeet en hoe we dat kunnen veranderen.

‘Global Meltdown’ gaat woensdag 11 november om 22.00 uur in première op National Geographic Channel en is onderdeel van de nieuwe reeks ‘Explorer’.


Maandelijks valt een nieuwe aflevering van ‘Explorer’ samen met een groot verhaal in het National Geographic Magazine.

Wetenschappers zijn het met elkaar eens: onze planeet is aan het opwarmen. De kans op natuurrampen wordt groter, ijskappen zijn aan het smelten en de zeespiegel stijgt. Florida loopt het risico te overstromen, een zware storm zou heel Miami onder water kunnen zetten. Maar de hele wereld krijgt te maken met de gevolgen van het klimaatprobleem. De opwarming van de aarde is ook van invloed op het humeur van Bill Nye. Liggend op de bank van Arnold Schwarzenegger ziet hij in dat het milieu sombere gevoelens bij hem oproept.

Terwijl deskundigen waarschuwen voor de bedreigingen voor de planeet, kijkt Bill naar de wereldwijde houding tegenover dit probleem. Het rouwproces wordt doorlopen, waaronder ontkenning, woede, onderhandeling, depressie en acceptatie. Sommige mensen blijven hardnekkig ontkennen, anderen willen koolstofbelasting invoeren of leggen zich neer bij het noodlot van de aarde. Nye doet zijn best om optimistisch te blijven over de toekomst en met oplossingen te komen om een halt toe te roepen aan het broeikaseffect.

~ door pietboon op 05/11/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: