SBS presenteert nieuwe programma’s en gezichten

  
Bij de SBS Jaarpresentatie 2016 werd zojuist een groot aantal primeurs bekendgemaakt. Naast de aankondiging van nieuwe programma’s zoals I Can Do That, Nou heb je de poppen aan het dansen, Bijdehandjes en De Meldkamer, verwelkomde SBS6 Nick en Simon als vaste gezichten van de familiezender.

Het Volendamse duo tekende een contract voor drie jaar en ze krijgen dit voorjaar hun eigen vrijdagavondshow. Daarnaast werd bekend dat Arie Boomsma overstapt naar Net5, waar hij het internationale succesprogramma The Island gaat presenteren. Hierbij een overzicht van het belangrijkste nieuws van de SBS Jaarpresentatie 2016.

S1.tv
Vandaag is S1.tv gelanceerd, de online zender die zich met webseries van getalenteerde, jonge videomakers richt op millennials. Meer hierover in het speciaal hiervoor uitgestuurde persbericht. De lineaire zenders Net5, Veronica en SBS9 gaan samenwerken met het non-lineaire S1.tv om zo over en weer kruisbestuiving te realiseren.

SBS6

Nick en Simon in nieuwe vrijdagavondshow
SBS6 verwelkomt Nick en Simon als vaste gezichten van de familiezender. Zojuist hebben zij in Sugar City, waar de SBS Jaarpresentatie 2016 plaatsvond, een contract voor drie jaar getekend. Naast een nieuw seizoen van Lekker Nederlands, krijgt het Volendamse duo in het voorjaar een geheel nieuw programma. De twee gaan als teamcaptains elke week een ‘keiharde’ spelletjesstrijd met elkaar aan. De vrienden spelen muzikale spellen, taalspellen, algemene kennisspellen en idiote doe-spellen. Iedere show is anders, maar alle spellen hebben een ding gemeen: je kunt thuis altijd meespelen. Nick en Simon worden iedere week bijgestaan door een bekende gast en daarnaast worden beide zangers gesteund door een eigen publieksvak waar ze ook een beroep op kunnen doen. Het wordt een gezellige, oer-Hollandse vrijdagavondshow voor de hele familie!

I Can Do That
In dit op en top familieprogramma gaat presentator Gerard Joling op zoek naar de grootste en meest allround entertainer. Acht talentvolle BN’ers gaan acht weken lang uiteenlopende acts instuderen en opvoeren. Ze gaan zich helemaal uitleven met zang, dans, theater en soms zelfs een kruisboog- of rolschaatsact. Het publiek geeft elke week punten en wie na de laatste aflevering de hoogste score heeft wordt uitgeroepen tot de allergrootste entertainer. Dit internationale format is al door twintig landen aangekocht en het eerste seizoen in de VS werd gewonnen door Nicole Scherzinger van The Pussycat Dolls.

Nou heb je de poppen aan het dansen
Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk, Humberto Tan, Gerard Joling, Rene Froger en nog veel meer andere BN’ers blikken in dit satirische poppenprogramma op een fijnzinnige, eigenwijze, emotionele en soms ook botte manier terug op de actualiteit, sport en alle roddel en achterklap van de afgelopen week. Dit alles met waanzinnige handpoppen die verdacht veel lijken op en klinken als de echte BN’ers. Geen mening wordt geschuwd en de haat en liefde voor elkaar wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Wekelijks een scherp humoristisch halfuurtje waarin tout bekend Nederland eindelijk zichzelf kan zijn en geen blad voor de mond neemt.

Bijdehandjes
Kinderen en dronken mensen spreken de waarheid. Niets is zo leuk als de eerlijkheid en spontaniteit van jonge kinderen. In Bijdehandjes daagt Jeroen van Koningsbrugge de jonge generatie uit met grappige dilemma’s en prikkelende vragen over het leven. Hij vraagt ze het hemd van het lijf over gewone dagelijkse dingen of bekende mensen van televisie. Dat is Jeroen natuurlijk wel toevertrouwd. Je verbaast je over de humoristische, spontane en aandoenlijke reacties van deze kleine spruiten tussen de 5 en 10 jaar. Jeroen maakt dankbaar gebruik van de eindeloze fantasie van de jonge kids waardoor elk gesprek of situatie opnieuw weer een onverwachte wending krijgt en tot lachwekkende en ontwapende situaties leidt.

De Meldkamer
Het realityprogramma De Meldkamer geeft een kijkje achter de schermen in de wereld van politiemeldingen, alarmcentrales en hulpverleners. Er komen zeer uiteenlopende meldingen binnen zoals gewelddadige overvallen, mishandeling, straatroof en inbraak. Met behulp van cameratoezicht, verborgen camerabeelden en geluidsmateriaal probeert de politie de criminelen op te pakken, voordat het echt uit de hand loopt.

Zoo
In deze spannende Amerikaanse hitserie Zoo komt het dierenrijk in opstand tegen de mensheid. Na jaren van onderdrukking, is de maat vol. De dieren zijn het zat om door mensen te worden opgesloten, getemd, gegeten of te worden gedood voor vermaak. Het is nu de taak van een team van uiteenlopende experts, onder wie een zoöloog, journalist, safarigids en een geheim agent, om uit te zoeken hoe de golf van geweld kan worden gestopt, voordat de mensheid het onderspit delft.

Net5

Arie Boomsma nieuw gezicht van Net5 en presentator van The Island
Net5 verwelkomt Arie Boomsma als nieuw gezicht van de zender. Vanaf 1 januari gaan beide partijen een intensieve samenwerking voor meerdere jaren aan. Arie zal begin 2016 voor het eerst te zien zijn bij Net5 als presentator van The Island. In dit vernieuwende programma gaat een groep Nederlanders de ultieme survivaluitdaging aan op een verlaten eiland.

Six Degrees
Volgens de theorie ‘six degrees of separation’ is iedereen op deze aardbodem aan elkaar verbonden in maximaal zes stappen. Via zes vrienden van vrienden ben je bijvoorbeeld verbonden aan Julia Roberts of Obama. In het nieuwe Nederlandse Net5-programma test een bekend duo deze theorie door de hele wereld af te reizen. Ze kijken of ze in zes stappen van een wildvreemd persoon, die op een afgelegen plek zoals een gebergte in Nepal of de Sahara wordt geselecteerd, naar een vooraf gekozen internationaal bekende ster kunnen komen. En dit alles moet binnen een week…

Net5 Exclusief
In het nieuwe programma Net5 Exclusief worden in het buitenland succesvolle bekende Nederlanders geïnterviewd en Nederlanders die op het punt staan internationaal door te breken. De sterren vertellen openhartig over hun leven, zowel op het zakelijke vlak als op privégebied.

Veronica

Criminal Minds: Beyond Borders
De spin-off Criminal Minds: Beyond Borders is in het voorjaar van 2016 te zien en gaat over een gespecialiseerde divisie van de FBI die zich bezighoudt met misdaden en gevaren in het buitenland waarbij Amerikanen zijn betrokken. Of het nou gaat om ontvoeringen, moorden of valse beschuldigingen van misdaden, de agenten zetten alles op alles om de criminelen in het buitenland te identificeren en ook over de grens voor veiligheid te zorgen.

~ door pietboon op 19/11/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: