‘Red Bull Knock Out’ motorcross zondag live bij RTL 7

red_bull_knock_outs-575-385-575-385-0-0-575-385_575_385_c1Zondag 29 november doet RTL 7 live verslag vanaf het Scheveningse strand van de ‘Red Bull Knock Out’, de zwaarste strandrace ter wereld. Samen met de beste motorcrossers ter wereld gaan ambitieuze amateurs gezamenlijk de strijd aan tegen de elementen. In de uitzending vanaf 14.00 uur neemt Allard Kalff de kijker mee het mulle zand in om terug te kijken op de voorbereidingen en de halve finales. Vanaf 14.45 wordt de finale live uitgezonden, voorzien van commentaar van Frank Weeink en oud-motorcrosser Gerard Rond.

Red Bull Knock Out, zondag 29 november 14.00 uur bij RTL 7

Aan de start staat ook oud-schaatser Rintje Ritsma. Hij is de afgelopen tijd klaargestoomd door Jurgen van den Goorbergh die de strandrace gebruikt in zijn voorbereiding op Dakar 2016. André Hazes vertolker Martijn Fischer verschijnt ook ten tonele.

De ‘Red Bull Knock Out’ mag met recht de zwaarste strandrace ter wereld worden genoemd. Waar een ‘normale motorcrosswedstrijd’ zo’n twintig minuten duurt zitten de coureurs zaterdag en zondag een uur op de motor. Met een record deelnemersveld van 1500 motorcrossers aangevuld met  wind, regen, zeewater en mul zand lijkt deze editie loodzwaar te worden. Via de kwalificaties op zaterdag plaatsen 750 motorcrossers zich voor de halve finale van zondag. Uiteindelijk blijven er 375 coureurs over in de finale van deze ultieme uitputtingsslag.

De afgelopen zeven dagen is er gegraven en zijn er 4500 vrachtwagens zand aangevoerd. Alles om het parcours in opperste gereedheid te brengen. De track bestaat uit een snel gedeelte recht langs de vloedlijn, waar de deelnemers snelheden kunnen behalen tot wel 200 km per uur. Daarna volgt een technisch gedeelte met in totaal 57 jumps.

Trailer

~ door pietboon op 27/11/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: