Barbarians Rising – de nieuwe docu-drama op HISTORY

HISTORY® maakte deze week bekend dat de zender de nieuwe serie Barbarians Rising wereldwijd zal uitzenden.

Het achtdelige docu-drama onthult het waargebeurde verhaal van een 700-jaar durende strijd om het Romeinse Rijk – een van de meest machtige rijken ooit – ten val te laten brengen. De serie gaat in in 2016 in première in meer dan 185 territoria.

Barbarians Rising vertelt het verhaal van de opkomst en de val van het Romeinse Rijk vanuit het perspectief van barbaarse rebellenleiders. Het is een reis naar het hart van de rebellie tegen de absolute macht. Het Romeinse Rijk noemde hen ‘Barbaren’ – stammen die de Romeinen beschouwden als ongeciviliseerd en die een gewelddadig leven leidden. Echter, dit zijn ook mannen en vrouwen die epische gevechten hebben gevoerd en de wereld vorm gegeven hebben.

Barbarians Rising gaat over een aantal van de grootste krijgers uit de geschiedenis, waaronder Hannibal, die op zijn negende al een bloedeed aflegde; Spartacus, de slaaf die rebel werd en een barbaarse opstand heeft geleid; Boudica, de Keltische strijdvaardige koningin; Arminius, de verloren zoon van Duitsland; Atilla; het monster uit het oosten; de Goten, een fel vechtersvolk die verraden werden door de Romeinen en de Vandalen, de zwervende stropers die de laatste klap aan Rome hebben uitgedeeld. Deze gedenkwaardige verhalen vertellen het verhaal van hoe één van de grootste rijken ter wereld ten onder ging door hun agressieve zucht naar macht.

Barbarians Rising is geproduceerd voor HISTORY door October Films. Uitvoerend producenten voor HISTORY zijn Kristen Burns en Russ McCarroll. Adam Bullmore is uitvoerend producent, Simon George (HISTORY’s World War II From Space) is uitvoerend regisseur en Michael Waterhouse (HISTORY’s The Bible) is serie producent voor October Films.

~ door pietboon op 09/12/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: