President Barack Obama op survivaltocht met Bear Grylls

Niemand minder dan president Barack Obama gaat mee op een van de survivaltochten in het nieuwe seizoen van ‘Running Wild With Bear Grylls’. De president van de Verenigde Staten en Bear Grylls laten zich droppen in de wildernis van Alaska om daar samen een dag door te brengen.

Running Wild With Bear Grylls is vanaf donderdag 7 januari tot en met donderdag 28 februari om 21.00 uur te zien op Discovery.


Ze lopen door de bossen en bezoeken de grootste gletsjer van de VS die de afgelopen jaren echter flink gesmolten is. President Obama wijst hierbij op de noodzaak om iets te doen aan de klimaatverandering, een punt die hoog op zijn agenda staat. Bear Grylls is vereerd met het bezoek van de president en Commander in Chief. Maar wat geef je in de wilde natuur te eten aan iemand die gewend is om zijn voedsel uitgebreid te laten testen door een staf van veiligheidsbeambten? Kan Bear zijn aangevreten stuk zalm slijten aan de hoogste baas van de Verenigde Staten?

Andere beroemdheden die dit seizoen mee gaan met Bear zijn Kate Hudson, Ed Helms en Michelle Rodriquez.

De veiligheid van zijn gasten staat altijd voorop in de survivalprogramma’s van Bear. Maar met het bezoek van de hoogste man van Amerika is dat natuurlijk extra belangrijk. Op de achtergrond hebben de veiligheidsdiensten er dan ook voor gezorgd dat het gebied veilig is en sluipschutters houden de twee op afstand nauwkeurig in de gaten. Maar de wilde natuur laat zich niet afschrikken door mannen met oortjes of een afgesloten luchtruim, dus kunnen de twee nog altijd aanlopen tegen een van de vele beren in dit gebied. Bear legt aan president Obama uit wat hij in dat geval moet doen, maar geeft hem voor de zekerheid toch een bus pepperspray.

President Obama en Bear wandelen door de bossen van Alaska en komen uit bij het Harding Ice Field, een gletsjer van 80 duizend hectare omvang. Bear vertelt aan predident Obama dat gedurende diens presidentschap de tong van de gletsjer maar liefst 250 meter korter is geworden. President Obama trekt zich de klimaatverandering van de planeet erg aan en het is voor hem ook een van de redenen om mee te doen aan dit programma. “Mensen moeten het zien en voelen in plaats van te kijken naar een paar getallen op een stuk papier.”

Tijdens hun tocht praten de twee over allerlei persoonlijke zaken, zoals het vaderschap. Bear zou bijna vergeten dat hij met een van de belangrijkste wereldleiders door de natuur loopt. “Een van de meest verrassende dingen van de president is dat hij zo’n normale down to earth regular guy is”, aldus Bear aan het einde van misschien wel zijn spannendste avontuur ooit.

Uitzendschema

  • Running Wild With Bear Grylls And President Barack Obama – donderdag 7 januari om 21.00 uur
  • Running Wild With Bear Grylls And Ed Helms – donderdag 14 januari om 21.00 uur
  • Running Wild With Bear Grylls And Kate Hudson – donderdag 21 januari om 21.00 uur
  • Running Wild With Bear Grylls And Michelle Rodriquez – donderdag 28 januari om 21.00 uur

~ door pietboon op 09/12/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: