IJzersterke Europese politieserie ‘The Team’ in première op FOX

Drie levenloze lichamen met een afgesneden vinger worden tegelijkertijd in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen gevonden. De Belgische Alicia (Veerle Baetens), Harald (Lars Mikkelsen) uit Denemarken en de Duitse Jackie (Jasmine Gerat) worden bijeen geroepen om een Europees Joint Investigation Team (JIT) te vormen. Het lijkt erop dat de moorden door eenzelfde dader zijn gepleegd. Het team ontdekt echter al snel dat er meer achter deze moorden schuilt: ze zijn slechts het topje van de ijsberg.

In ‘The Team’ vanaf 8 januari op FOX moeten zij het opnemen tegen de bikkelharde leider van een gewetenloze Europese criminele organisatie.


Misdaadserie ‘The Team’ is gebaseerd op bestaande onderzoeken van het JIT, dat op 1 januari 2010 werd ondertekend door de meeste Europese landen. Met dit samenwerkingsverdrag is de recherche beter bewapend tegen internationaal georganiseerde misdaad, zoals drugssmokkel, prostitutie, mensenhandel en terreur.

De serie bestaat uit een topcast met acteurs die eerder te zien waren in The White Queen, House Of Cards, Borgen, 1864, Tatort, the Last Ship en Shield. In Europa heeft de reeks haar succes al bewezen, in Denemarken werd een gemiddeld marktaandeel van 45% en tussen de 1 en 1,5 miljoen kijkers behaald (een resultaat vergelijkbaar met ‘The Killing’ en ‘Borgen’). De scenario’s zijn van de hand van Mai Brostrom en Peter Thiersboe, de schrijvers van de Emmy award winnende hitseries ‘Unit One’ en ‘The Protectors’. Producent Peter Nadermann (‘The Killing’ en ‘The Bridge’) heeft de grote coproductie tussen vijf landen opgezet. Naast België is er ook gefilmd in Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De cast bestaat uit topacteurs die eerder te zien

~ door pietboon op 10/12/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: