Rai Uno terug op Nederlandse kabel

1 februari zal het Italiaanse tv-kanaal Rai Uno terugkeren op de Nederlandse kabel. De Zeeuwse kabelaar Delta neemt de zender terug in het buitenlandpakket, dit ter vervanging van Mediaset. Het laatstgenoemde kanaal verdwijnt per 1 januari van het scherm. Eerder was de doorgifte van Rai Uno bij de Nederlandse kabelbedrijven vanwege het uitzendverbod op bepaalde programma’s buiten de landsgrens van Italië gestopt.

Dergelijke problemen zijn inmiddels verholpen, maar ook door de abonnees is veelvuldig gevraagd om de terugkeer van Rai Uno. Bij de fusie tussen Ziggo en UPC verdween Rai Uno ook bij Ziggo, en daarvoor was de zender al door UPC en KPN van de buis gehaald.

In maart 2015 begon een protestactie, van voornamelijk in Nederland wonende Italianen. Dat leidde er in mei 2015 toe dat er meer dan 1600 handtekeningen aan Ziggo werden aangeboden.

~ door pietboon op 14/12/2015.

2 Reacties to “Rai Uno terug op Nederlandse kabel”

  1. […] Sourced through Scoop.it from: derotsmedia.com […]

  2. […] Uno is bezig met een langzaam maar zekere herintroductie in Nederland. Na de Zeeuwse kabelaar Delta gaat nu ook KPN deze zender weer terug in het aanbod brengen. De doorgifte van Rai Uno stopte meer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: