Great Barrier Reef met David Attenborough op BBC

Al in 1957 bezocht David Attenborough voor het eerst één van ’s werelds meest buitengewone natuurwonder, de Great Barrier Reef. Dit onderwater paradijs, mystiek en moeilijk te ontdekken, was één van de plekken waar Attenborough altijd nog eens wilde terugkeren. Nu, bijna 60 jaar later, heeft hij de kans om de geheimen van het rif te onthullen op een manier die eerder niet mogelijk was, met de meest recente film technieken.

Drie delen vanaf woensdag 30 december 22:00-23:00 uur BBC One


Hij gaat op een persoonlijke reis, aan boord van de Alucia – een research schip vol met de laatste technologie – om te begrijpen hoe het rif is gevormd en ontmoet de dieren die deze plek hun thuis noemen.

In de eerste aflevering gaat Attenborough ’s nachts onderwater in een hypermoderne Tritan onderwatervoertuig. De eerste keer dat dit soort voertuigen im het rif gebruikt is. In de tweede aflevering ontmoet hij de dieren die ieder jaar dit rif bezoeken, enkelen na een reis van duizenden kilometers. De laatste week, in de afsluitende aflevering, onderneemt de Alucia haar belangrijkste missie. Dan onderzoeken ze wat de komende tientallen jaren de uitzonderlijke diernegemeenschap te wachten staat, en wat er gedaan wordt om dit te beschermen.

~ door pietboon op 23/12/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: