Indrukwekkende docu en Vierschansentoernooite zien op Eurosport

Op 1 januari vliegen in Garmisch-Partenkirchen traditiegetrouw ’s werelds beste skispringers van de schans. Voorafgaand aan de live uitzending op Eurosport 1, is om 13:15 uur de première te zien van The Never Ending Flight, een documentaire over skispringlegende Simon Ammann.

De docu is onderdeel van Sports Insiders, een serie die de nog onvertelde verhalen van bekende topsporters voor het voetlicht brengt. De episode met Simon Ammann zit vol spectaculaire beelden en biedt een onthullend inkijkje in het intrigerende gevoelsleven van een van de meest fascinerende sportprofessionals ter wereld.

Eurosport volgt de Zwitser op de voet tijdens zijn voorbereidingen op World Cup seizoen 2015-2016. Ammanns pijlen zijn, na zijn zware crash tijdens vorig seizoen, gericht op een rentree tijdens het Vierschansentoernooi van dit seizoen. Andere rode draad in de docu is Ammann’s obsessie om ooit de verste sprong ooit te springen.

Het gehele World Cup seizoen skispringen is, inclusief Vierschansentoernooi (dat vorig seizoen werd gewonnen door de Oostenrijker Stefan Kraft) en de WK skivliegen in Oostenrijk (vanaf 14 januari), live te zien bij Eurosport. De LIVE uitzending op 1 januari start om 13:45 en wordt becommentarieerd door Peter van Hal.

Met de Olympische Spelen en de WK, behoort het Vierschansentoernooi tot de drie meest prestigieuze schansspringtoernooien die er zijn. Het toernooi werd voor het eerst gehouden in 1953 en bestaat uit de World Cup ronden in Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck en Bischofshofen.

Het Vierschansentoernooi op Eurosport 1:

  • Oberstdorf, Duitsland – 28 december vanaf 17:00 uur en 29 december vanaf 17:00 uur
  • Garmisch-Partenkirchen, Duitsland – 31 december vanaf 13:45 uur en 1 januari vanaf 13:45 uur
  • Innsbruck, Oostenrijk – 2 januari vanaf 13:45 uur en 3 januari vanaf 13:45 uur
  • Bischofshofen, Oostenrijk – 5 januari vanaf 16:45 uur en 6 januari vanaf 16:30 uur*

* Uitzending van 6 januari in verband met Serie A voetbal alleen te zien via de Eurosport Player en in België.

~ door pietboon op 29/12/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: