Super Bowl 2016 voor iedereen te zien op FOX

Super-Bowl-50-Logo

Het openbare leven in de Verenigde Staten komt op zondag 7 februari tot stilstand als de Super Bowl wordt gespeeld in San Francisco. Ruim 100 miljoen Amerikanen zullen weer urenlang aan de buis gekluisterd zitten om te zien welk team de opvolger wordt van New England Patriots. En net als voorgaande is de wedstrijd, met Half Time Show, rechtstreeks te zien op FOX.

Zondag 7 februari vanaf 23.00 uur op het entertainment kanaal FOX met Nederlands commentaar van Pascal Kamperman en Noah Zeeuw.

Op FOX Sports kanaal 2 is het Amerikaanse commentaar te horen.

Het is de 50ste finale van de National Football League (NFL) en in de VS wordt dan ook gesproken over de Golden Super Bowl. Dit wordt benadrukt door het gouden getal ‘50’ in het logo. Met recht een uniek logo, want voor het eerst in de geschiedenis wordt de Super Bowl aangemerkt met Arabische cijfers; traditioneel krijgt elke editie Romeinse cijfers. Maar de ontwerpers vonden de letter ‘L’ niet esthetisch genoeg en maakten voor deze lustrumeditie van de Super Bowl een uitzondering. Eenmalig, in 2017 prijkt er ‘LI’ in het beeldmerk.

De populaire Britse groep Coldplay verzorgt het optreden in de rust van de American Football-finale. Ze worden voor één nummer bijgestaan door Veyoncé, die zelf in 2013 de Half Time Show mocht verzorgen.

Programmering nacht 7 op 8 februari

23.00 uur – Voorbeschouwing
00.30 uur – Super Bowl 50
04.00 uur – Nabeschouwing (-04:30)

~ door pietboon op 07/01/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: