Arie Boomsma presenteert vanaf 21 januari The Island bij Net5

island

In het vernieuwende Net5-programma The Island worden 15 deelnemers compleet geïsoleerd van de buitenwereld om te overleven op een onbewoond eiland. Er is letterlijk niemand; geen crew, geen cameraploegen of productieteam. Ze zijn vier weken lang volledig op zichzelf aangewezen en filmen alles zelf. Geen spellen, geen eliminaties en geen geldprijs. Enkel de kwestie van leven of dood; overleven in zijn puurste vorm. Een maand lang moeten ze zien te overleven met enkel en alleen wat de natuur hen te bieden heeft.

The Island wordt gepresenteerd door Arie Boomsma en is vanaf donderdag 21 januari om 20.30 uur te zien bij Net5.

De deelnemers van The Island komen voor enorme ontberingen te staan: ze zitten dagenlang in de onafgebroken regen en door het regenseizoen lijkt vuur maken een onmogelijke taak. Het slapen in de natuur is een hel; ze worden constant opgegeten door zandvlooien en andere insecten. De fysieke, mentale en emotionele grenzen worden gigantisch op de proef gesteld. Wat doet dit met de mens?

In slechts een maand tijd meldden bijna 3000 geïnteresseerden zich eind vorig jaar aan voor deze ‘once in a lifetime & life changing experience’. Een diverse groep van 11 mannen en 4 vrouwen werd geselecteerd en reisde af naar een verlaten eiland voor de kust van Panama.

De deelnemers komen uit verschillende delen van Nederland en hebben een uiteenlopende achtergrond. Van een moeder tot jurist en van thuiszorgmedewerker tot kunstenaar; allemaal hebben ze hun eigen beweegreden om mee te doen aan The Island.

Arie presenteert The Island vanaf een nabijgelegen locatie in Panama. Hij brengt de kandidaten naar het eiland en haalt de overgebleven deelnemers na vier weken weer op. “Ik ben erbij als ze zichzelf voor het eerst weer zien in een spiegel, op de weegschaal stappen en zien dat ze ruim twintig kilo lichter zijn, voor het eerst weer stromend water gebruiken en een wc zien”. Arie vervolgt over zijn eerste presentatieklus bij Net5: “Er is op de Nederlandse televisie geen survivalformat zo puur als dit. De deelnemers van The Island moeten echt alles zelf doen. Water vinden, vuur maken, jagen, vissen, onderdak bouwen. Vier weken lang, zonder cameraploeg, productieteam of contact met de buitenwereld. Het psychische element is fascinerend. Unieke televisie, en een eer om hierbij betrokken te zijn.”

Het programma is gebaseerd op het Britse The Island (met ‘Bear’ Grylls) dat in 2015 is bekroond met o.a. een BAFTA voor beste realityprogramma van het jaar. Het Channel 4 format is een internationaal succes en is overgenomen in o.a. Amerika, Duitsland en Frankrijk. De Nederlandse versie van The Island is vanaf donderdag 21 januari om 20.30 uur te zien bij Net5.

~ door pietboon op 08/01/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: