Àlex Corretja analist bij Eurosport tijdens Australian Open

Eurosport heeft voormalig toptennisser Àlex Corretja toegevoegd aan haar team van tennis experts. De 41-jarige Spanjaard maakt zijn debuut tijdens het Australian Open, dat vanaf maandag 18 januari live – en grotendeels exclusief – te zien is op Eurosport 1 en Eurosport 2.

Tijdens het Australian Open voegt Corretja zich, voor de productie van de live show Game, Set & Mats, bij 7-voudig Grand Slam winnaar Mats Wilander en ex Top 10 speelster Barbara Schett. Serena William’s coach Patrick Mouratoglou presenteert wederom The Coach – een serie over taktiek en techniek.

Corretja, die na zijn loopbaan coach was van Andy Murray en het Spaanse Davis Cup team, drong tijdens zijn actieve carrière twee keer door tot de finale van een Grand Slam toernooi (Roland Garros in 1998 en 2001). Zijn hoogste positie op de wereldranglijst was een 2de plaats, in 1999.

Àlex Corretja over zijn nieuwe uitdaging:

“Ik vind het best een eer dat Eurosport me heeft gevraagd voor deze rol. De sportzender is toch al decennialang niet weg te denken als TV-platform van de grote tennistoernooien. Geweldig dat ik mijn kennis straks met heel Europa mag delen.”

“De start van een nieuw tennisseizoen is altijd weer bijzonder. Ik vind het erg interessant om te zien hoe vooral de toppers zich na zo’n lange winterstop manifesteren. Hoe zij omgaan met de druk van media en fans. Ik kijk ernaar uit hen straks in Australië namens Eurosport te mogen spreken.”

Eurosport, dat in Nederland drie en België alle Grand Slam toernooien uitzendt, doet van begin tot eind rechtstreeks verslag van het Australian Open en is daarmee goed voor zo’n 250 uur aan live toptennis. Met de Eurosport Player zijn zelfs de partijen op alle 16 wedstrijdbanen te volgen.

~ door pietboon op 14/01/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: