NH Radio optimaliseert noodgedwongen DAB+ bereik

NH Radio is sinds gisteravond ook te ontvangen via het DAB+ netwerk van MTVNL. RTVNH doet dit, omdat het huidige regionale DAB+ netwerk in de Randstad, via multiplex 8A niet de gehele provincie dekt. De huidige steunzenders in Amsterdam en Rotterdam bereiken niet het hele verzorgingsgebied in het zuiden van Noord Holland. Via het netwerk van MTVNL wordt nu ook de regio rondom Hilversum via DAB+ bereikt. Eerder ging ook Omroep West uitzenden via het netwerk van MTVNL, omdat ook Den Haag niet bereikt werd via de zenders van het multiplex 8A.

Het uitzenden via het commerciële netwerk van MTVNL is tijdelijk, totdat in 2017 de derde zender van het regionale multiplex 8A aangezet wordt vanuit de zendmast in Lopik. Het uitzenden via MTVNL betekent dat NH Radio nu op vele plekken in Nederland te beluisteren is, en niet alleen in en rond Noord-Holland. Een gebrek aan investering in het regionale DAB+ netwerk van de Randstad is de reden voor het slechte bereik van multiplex 8A, ten opzichte van de overige regionale multiplexen. Het noorden van Noord Holland wordt via de regionale multiplex 9D wel goed bediend.

~ door pietboon op 14/01/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: