Nat Geo Wild tijdens Big Cat Month gratis voor meeste digitale kijkers 

  Tijdens de Big Cat Month worden in februari wilde katachtigen elke zondag met twee premières vanaf 18.00 uur op Nat Geo Wild in de schijnwerpers gezet en is de zender vrij te ontvangen voor alle digitale abonnees van Ziggo, KPN, Delta, Tele2 en CanalDigitaal.

‘Big Cat Month’ is onderdeel van National Geographic’s ‘Big Cats Initiative’; een langdurig initiatief om het stropen tegen te gaan en hun habitat te behouden. Het initiatief steunt diverse projecten, educatie en economische hulp om de snelle verdwijning van grote kattenpopulaties te voorkomen.

Premières ‘Big Cat Month’ op Nat Geo Wild

Vanishing Kings: Desert Lions Of Namib – zondag 7 februari om 18.00 uur
Het verhaal van vijf jonge leeuwen die de Namib-woestijn moeten veroveren om hun eigen koninkrijk op te bouwen. Voortdurend ligt er het gevaar van eeuwige honger en dorst op de loer.

Cat Fight – zondag 7 februari om 18.45 uur
In ‘Cat Fight’ zie je de meest gevreesde roofdieren van de planeet die het tegen elkaar opnemen. Grote katten hebben verschillende wapens die de schrik zijn van bijna elk dier op aarde. Het is altijd een spektakel als ze met elkaar in gevecht gaan. ‘Cat Fight’ onthult het geheim van de aanvals- en verdedigingstactiek achter deze katachtige krijgers. Met adrenaline aangewakkerde gevechten, die plaatsvinden in Afrika, Amerika en daarbuiten. Van leeuwen die vechten om hun trots en bescherming tegen buitenstaanders tot tijgers die strijden om het jachtterrein.

Mystery Of The Lynx – zondag 7 februari om 19.37 uur
Dit is een verhaal van tegenstellingen: de Iberische lynx is waarschijnlijk ’s werelds mooiste kat, maar misschien ook wel de minst bekende. Het is de zeldzaamste en meest bedreigde kat en staat op de rand van uitsterven. Maar mede dankzij het WNF maakt de Iberische lynx een voorzichtige comeback. Het herintroductie-programma is riskant en intensief geweest, waarvoor internationale experts veel werk hebben verzet. ‘Mystery of The Lynx’ is een portret van een charismatische kat die in het schitterende landschap van zuidelijk Spanje op meesterlijke wijze op konijnen jaagt.

The Lakeshore Killers- zondag 14 februari om 18.00 uur
Diep in het hart van Afrika ligt de Zambezi-vallei. In het midden van deze woestijn ligt een groot meer, een oase zoals nergens anders op aarde. Het is het leefgebied van drie leeuwen Takunda, Gombwe en Zindoga die in de bloei van hun leven zijn, maar nog veel te bewijzen hebben. Hun instincten maken hen dominant, assertief en vasthoudend. Ze zijn op zoek naar een kans bij de vrouwtjes, maar de leeuwinnen blijven terughoudend. Wanneer de oude koning zich laat zien, gaat dit gepaard met brute gevechten en doorzettingsvermogen.

Tiger On The Run – zondag 14 februari om 18.45 uur
Het verhaal van Kumal, een jonge tijger en zijn bijzondere reis naar volwassenheid in de wildernis van centraal-India. Hij is verdreven uit zijn leefgebied en om zijn erfenis voort te zetten moet hij op zoek op zoek naar een partner. Lokale dorpelingen maken hem het leven zuur en door zijn slechte jagerskwaliteiten balanceert hij op de rand van de dood.

Pride: Rulers At Risk – zondag 21 februari om 18.00 uur
Geen enkel dier is zo vaak onder de loep genomen als de leeuw. Dankzij warmtebeeldcamera’s worden in ‘Pride’ de laatste geheimen van deze grote kat onthult.

Pride: Days Of Danger – zondag 21 februari om 18.45 uur
Leeuwen zijn als groep onverslaanbaar, maar zelfs samen vechten ze voor hun leven. Het zijn magere tijden als de gnoes naar het zuiden migreren.

Big Cat Games – zondag 28 februari om 18.00 uur
‘Big Cat Games’ laat ’s werelds grootste landroofdieren het tegen elkaar opnemen. Leeuwen, jachtluipaarden en tijgers zijn de beste jagers van de natuur. Alleen zijn ze meesterlijk in het doden om te overleven. Maar welke wilde kattensoort steekt er met kop en schouders bovenuit? ‘Big Cat Games’ gaat op onderzoek uit.

Big Cats: An Amazing Animal Family – zondag 28 februari om 18.45 uur
Zoöloog Patrick Aryee onderzoekt met zijn energie en passie de oorsprong van grote katten door de stambonen van deze dieren onder de loep te nemen.

~ door pietboon op 21/01/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: